Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Καλπάζει ο ιός του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη – 9 κρούσματα

Κοινοποίηση

Σε εννιά ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιτήρησης, για την περιοχή, στον δήμο Τοπείρου μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα του ιού, ήτοι 4 περιστατικά. Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα υπήρξαν αναφορές για ηλικιωμένο στα Μάγγανα που απεβίωσε και φέρεται να είχε προσβληθεί από τον ιό, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει επισήμως γνωστό το εάν συγκαταλέγεται στα θανατηφόρα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου που έχουν καταγραφεί έως τώρα στην χώρα.

Ακολουθεί ο δήμος Αβδήρων με 3 περιστατικά και ο δήμος Ξάνθης με άλλα δύο κρούσματα. Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις την περασμένη εβδομάδα τα κρούσματα του ιού στην περιοχή ανέρχονταν σε έξι, ενώ πλέον μετράμε τρία ακόμη. Από τα εννιά κρούσματα τα τρία αφορούν ασθενείς με συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, δηλαδή σοβαρά περιστατικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα περισσότερα κρούσματα του ιού καταγράφονται προς το παρόν σε Ξάνθη και Λάρισα, ενώ ακολουθεί η Καβάλα με 8 περιστατικά. Πανελλαδικά τέσσερα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα