Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κτηματολόγιο: 15.000 ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να χάσουν τα ακίνητά τους

Κοινοποίηση

Συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτήτων Ακινήτων θα έχει τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης μετά τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με το κτηματολόγιο.

Σχεδόν 15.000 οι ιδιοκτήτες ακινήτων από 35 περιοχές σε όλη την Ελλάδα κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους τις οποίες δε δήλωσαν στο κτηματολόγιο.

Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η πανελλήνια ομοσπονδία ιδιοκτητών ακινήτων – ένα θέμα το οποίο δημοσιεύτηκε στα Νέα – ήδη σε διάφορους Δήμους, όπως η Ελευσίνα και τα Βριλήσσια αλλά και στις άλλες περιοχές πιλοτικών προγραμμάτων στην περιφέρεια, ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία μεταγραφής των ακινήτων αυτών στο όνομα του ελληνικού δημοσίου.

Κι αυτό γιατί για τις 35 αυτές περιοχές έχει γίνει η οριστικοποίηση των πρώτων κτηματολογικών εγγραφών και εξαιρέθηκαν τόσο από από τις ρυθμίσεις για παρατάσεις του Δεκεμβρίου του 2018 όσο και από την οριζόντια παράταση έως το 2020 που προβλέπει η διάταξη που εντάχθηκε τον Ιούλιο στο πολυνομοσχέδιο.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για 21 περιοχές με 9.850 ακίνητα για τις οποίες οι προθεσμίες έληγαν το 2017 και 14 περιοχές με περίπου 5.000 ακίνητα για τις οποίες οι προθεσμίες έληξαν από τις 2 Οκτωβρίου έως τις 19 Νοεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από το υπουργείο περιβάλλοντος έγινε γνωστό ο Κωστής Χατζηδάκης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ τον κ. Παραδιά και συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες συνάντηση παρουσία και του αρμόδιου υφυπουργού Δημήτρη Οικονόμου, με πρόθεση να βρεθεί λύση αλλά και να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που θέτουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε σχέση με την εκπόνηση του Κτηματολογίου.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα