Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Εθνική Ελλάδας στην χειρότερη θέση της ιστορίας της στην κατάταξη της FIFA

Κοινοποίηση

Ανακοινώθηκε από την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία η επικαιροποίηση του FIFA Ranking, δηλαδή της κατάταξης των εθνικών ομάδων σε παγκόσμιο επίπεδο με βάση την βαθμολόγησή τους.

Η Ελλάδα, έχασε άλλες έξι θέσεις μετά τα αρνητικά αποτελέσματα κόντρα σε Φινλανδία (1-0) και Λιχτενστάιν (1-1) και υποχώρησε στην 60ή σε σύνολο 211 ομάδων από τις έξι ποδοσφαιρικές γεωγραφικές ζώνες (UEFA, CONMEBOL, CONCACAF, CAF, AFC, OFC) του πλανήτη.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπεσε από την 54η στην 60ή θέση παγκοσμίως, ενώ βρίσκεται στην 33η θέση σε σύνολο 55 ομάδων από την Ευρώπη.

Πλέον, μπροστά της έχει χώρες όπως το Μαυροβούνιο, τη Σλοβενία, το Μάλι και το Κονγκό. Μάλιστα έχουμε μόλις ένα βαθμό διαφορά από την Μπουρκίνα Φάσο και πέντε από τη Βουλγαρία. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται στη χειρότερη θέση της ιστορίας της, καθώς το 2001 είχε βρεθεί στη 57η θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η χειρότερη θέση της ελληνικής ομάδας από το 2002, όταν είχε βρεθεί στην 59η θέση της κατάταξης σε κάποια στιγμή. Μάλιστα, εάν δεν ακολουθήσουν θετικά αποτελέσματα και νίκες στα εναπομείναντα ματς του ομίλου για τα τα προκριματικά του Euro 2020 τότε η Ελλάδα δεν θα αποφύγει να ολοκληρώσει τη χρονιά με τη χειρότερη θέση στην ιστορία της από το 1992 όταν και εισήχθη το σύστημα βαθμολόγησης από τη FIFA.

Η Ελλάδα παίζει στη Ρώμη με την Ιταλία (12/10, 21:45), υποδέχεται τη Βοσνία (15/10, 21:45), πηγαίνει στο Ερεβάν (15/11, 19:00) για να παίξει με την Αρμενία, υποδέχεται για την τελευταία αγωνιστική τη Φινλανδία.

Εάν δεν πάρει αποτελέσματα και βαθμούς, τότε κινδυνεύει να κλείσει τη χρονιά κάτω από την 57η θέση (2001) και θα είναι η χειρότερη στην ιστορία της.

Αναφορικά με τις κορυφαίες θέσεις, την πρωτιά διατήρησε το Βέλγιο, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν Γαλλία, Βραζιλία, Αγγλία και Πορτογαλία.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα