Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το στοιχειωμένο παραβάν – Μια κινεζική αστυνομική ιστορία

Κοινοποίηση

ΡΟΜΠΕΡΤ ΒΑΝ ΓΚΟΥΛΙΚ
Οι έρευνες του Δικαστή Τι
Μετάφραση:
Χριστιάννα Σαμαρά

Οι εκδόσεις Μίνωας εξασφάλισαν τα αποκλειστικά δικαιώματα έκδοσης των κλασικών βιβλίων του Ρόμπερτ βαν Γκούλικ στα ελληνικά. Σε νέα μετάφραση της Χριστιάννας Σαμαρά κυκλοφορούν τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς «Οι έρευνες του Δικαστή Τι», τα οποία μας εισάγουν στον κόσμο του Δικαστή Τι. Ο χαρακτήρας του Δικαστή Τι βασίστηκε σε ιστορικό πρόσωπο που υπήρξε λαμπρός ντετέκτιβ και ανώτερος αξιωματούχος της δυναστείας Τανγκ στη Κίνα (618-907 μ.Χ.).
 
Σχολαστικά πιστές στον παλιό, αυθεντικό κινεζικό τρόπο αφήγησης αστυνομικών ιστοριών αλλά και όμορφα διανθισμένες με πολυποίκιλα στοιχεία ώστε να ικανοποιούν τον σύγχρονο αναγνώστη, οι απολαυστικά δαιμόνιες ιστορίες μυστηρίου του Ρόμπερτ βαν Γκούλικ, με εικόνες σχεδιασμένες από τον ίδιο, ξαναζωντανεύουν με επιδεξιότητα την παλιά Κίνα.

Το στοιχειωμένο παραβάν – Μια κινεζική αστυνομική ιστορία

663 μ.Χ. Ο Δικαστής Τι μόλις διορίστηκε επίτροπος στην περιφέρεια  του Πενγκ-λάι. Φτάνοντας στην πόλη, ξεκινάει αμέσως την έρευνα για την εξιχνίαση της δολοφονίας του προκατόχου του. Τα πράγματα περιπλέκονται λόγω της εξαφάνισης του προϊσταμένου των υπαλλήλων του δικαστηρίου, αλλά και της εξαφάνισης της νεόνυμφης συζύγου ενός πλούσιου πλοιοκτήτη της περιοχής.
 
Την ίδια στιγμή, ένας τίγρης σπέρνει τον τρόμο στην περιοχή, μια ιερόδουλη έχει ένα κρυφό μήνυμα για τον Δικαστή Τι, το πτώμα ενός δολοφονημένου μοναχού εντοπίζεται θαμμένο στο πιο παράδοξο σημείο, ενώ κυκλοφορούν έντονες φήμες για λαθρεμπόριο όπλων προς την Κορέα. Τι μπορεί να συνδέει όλα αυτά τα φαινομενικά ασύνδετα γεγονότα;

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα