Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

4 σημεία για Φθινοπωρινές βόλτες στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Voltes stin Xanthi

Η Ξάνθη συνδυάζει βουνό με θάλασσα και ποτάμι και αποτελεί ιδανική περιοχή για όλες τις εποχές του χρόνου. Ωστόσο και η ίδια η πόλη λόγω της αισθητικής αλλά και φυσικής της ποικιλομορφίας προσφέρει επιλογές σε όσους θέλουν να απολαύσουν μια βόλτα χωρίς να απομακρυνθούν πολύ από τον αστικό ιστό. Ας δούμε τέσσερα σημεία τα οποία μπορεί κανείς να επισκεφθεί την περίοδο του Φθινοπώρου για βόλτα και να απολαύσει τον φυσικό και αισθητικό πλούτο της περιοχής.

1. Παλιά Πόλη της Ξάνθης

Φυσικά από τη λίστα με τις κατάλληλες περιοχές για Φθινοπωρινές βόλτες δεν θα μπορούσε να λείπει η Παλιά Πόλη της Ξάνθης. Τα γραφικά σοκάκια, οι στενοί δρόμοι αλλά και η ιδιαίτερη αισθητική των κτιρίων της Παλιάς Πόλης δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό την περίοδο του Φθινοπώρου, με την περιοχή να θυμίζει μια άλλη εποχή καθώς και πόλεις του εξωτερικού. Τα τελευταία χρόνια στις παρυφές της Παλιάς Πόλης έχουν αναπτυχθεί αρκετά καταστήματα εστίασης τα οποία δίνουν τη δυνατότητα σε όποιον επισκέπτεται την Παλιά Πόλη για μια βόλτα να απολαύσει ένα καφέ ή το φαγητό του μέσα στο γραφικό τοπίο του οικισμού.

2. Το Μονοπάτι της Ζωής

Το Μονοπάτι της Ζωής που εξωραΐστηκε πριν από μερικά χρόνια αποτελεί έναν πνεύμονα ζωής λίγα μόλις βήματα από το αστικό κέντρο της Ξάνθης. Οι επισκέπτες μπορούν να διασχίσουν το μονοπάτι και να απολαύσουν την ηρεμία της φύσης ενώ κατά την περίοδο του Φθινοπώρου και με τις πρώτες βροχοπτώσεις οι ποσότητες του νερού στον Κόσυνθο αυξάνονται και με τη ροή του ποταμού να γαληνεύει. Για όσους επιθυμούν μια γρήγορη αποτοξίνωση από τους αστικούς ρυθμούς και θέλουν να απολαύσουν την ηρεμία της φύσης το Μονοπάτι της Ζωής αποτελεί μια ιδανική επιλογή.

3. Η περιοχή της Εκτενεπόλ

Αν και πρόκειται για μια περιοχή αισθητά μακριά από το κέντρο της πόλης χωρίς ιδιαίτερα αξιοθέατα ή φυσική ομορφιά, η Εκτενεπόλ αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για Φθινοπωρινές εξορμήσεις στην Ξάνθη. Πρόκειται για ένα σημείο το οποίο επιλέγουν καθημερινά δεκάδες πολίτες που αθλούνται ή βγαίνουν για περπάτημα. Είναι ιδανική περιοχή για όσους θέλουν να τρέξουν ή να βγουν για ένα σύντομο περπάτημα χωρίς ωστόσο να απομακρυνθούν πολύ από το σπίτι τους. Ιδιαίτερα καλή επιλογή για τους ίδιους σκοπούς αποτελεί και η επέκταση της Σάρδεων, την οποία χρησιμοποιούν οι κάτοικοι για να προσεγγίσουν την Εκτενεπόλ και να απολαύσουν τη βόλτα τους.

4. Η Παναγιά

Ο δρόμος που οδηγεί στην Παναγία Αρχαγγελιώτισσα αποτελεί επίσης μια πολύ καλή επιλογή για όσους θέλουν να κάνουν μια Φθινοπωρινή βόλτα στην Ξάνθη. Το βουνό παρουσιάζει πυκνή βλάστηση και αποτελεί μια σημαντική πηγή οξυγόνου ενώ πρόκειται για μια σχετική εύκολη διαδρομή την οποία μπορεί κανείς να διασχίσει περπατώντας είτε και τρέχοντας. Προσεγγίζοντας το μοναστήρι μπορεί κανείς να απολαύσει τη φύση και την γαλήνη που αυτή προσφέρει ενώ η απόσταση είναι ιδιαίτερα μικρή και έτσι αποτελεί μια καλή επιλογή για όσους δεν θέλουν να απομακρυνθούν πολύ από το σπίτι τους. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα