Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Σε φορτηγό – ψυγείο στοίβαξε πάνω από 40 μετανάστες

Κοινοποίηση

Περισσότερους από 40 παράτυπους μετανάστες εντόπισαν μέσα σε φορτηγό – ψυγείο Αστυνομικοί στην Ξάνθη.

Μπλόκο των Αστυνομικών επί της Εγνατίας Οδού Κομοτηνής – Ξάνθης, λίγο μετά τα διόδια του Ιάσμου, εντόπισε το φορτηγό και του έκανε σήμα να ακινητοποιηθεί.

Στον έλεγχο που ακολούθησε εντοπίστηκαν οι παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι Αφγανοί. Οι συνθήκες μεταφοράς τους ήταν άθλιες (το ψυγείο ήταν εκτός λειτουργίας) με αποτέλεσμα αρκετοί εξ αυτών να παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα. Στο σημείο κλήθηκαν και έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που μετέφεραν οκτώ άτομα στο Νοσοκομείο για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Και οι οκτώ που μεταφέρθηκαν στα επείγοντα και τα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης δεν διατρέχουν κίνδυνο για την υγεία τους.

Ο οδηγός του οχήματος καθώς και οι μετανάστες, στο σύνολο τους άντρες, οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση της Ξάνθης ενώ σχηματίζεται δικογραφία για το συμβάν. Το περιστατικό έρχεται στη δημοσιότητα λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Έσεξ, όπου περίπου ίδιος αριθμός μεταναστών βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα σε φορτηγό ψυγείο.

Φωτογραφίες: Reuters 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα