Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κομοτηνή: Η πρώτη στην Ελλάδα ποινή φυλάκισης σε ιδιοκτήτη ηλεκτρονικού “πειρατικού” ιστοτόπου

Κοινοποίηση



Η πρώτη καταδίκη ιδιοκτήτη πειρατικού site στην Ελλάδα, ήρθε από την Κομοτηνή και συγκεκριμένα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες του «Χ» επιβλήθηκε πέντε χρόνια ποινή κάθειρξης (φυλάκιση) σε ιδιοκτήτη δύο πειρατικών ιστοσελίδων. Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης, ο ιδιοκτήτης οδηγήθηκε στη φυλακή. Είχε προηγηθεί πριν από δύο χρόνια περίπου, η πρωτόδικη απόφαση, κατά την οποία είχε καταδικαστεί σε οκτώ χρόνια φυλάκισης.

Μέσα από δύο ιστοσελίδες στις οποίες ο καταδικασθείς ήταν ιδιοκτήτης, γινόταν διανομή πειρατικού περιεχομένου. Κυρίως ταινίες και σειρές διαμοιράζονταν παράνομα μέσα από τις ιστοσελίδες, ενώ υπήρχαν δυνατότητες download και ταινιών, μουσικής, παιχνιδιών και άλλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης των ιστοσελίδων φέρεται πως είχε τέσσερις ποινικές διώξεις, για ίδια ή παρεμφερή αδικήματα, κατά το χρονικό διάστημα 2009 με 2012. Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται ότι παρά τις συλλήψεις που είχαν γίνει εις βάρος του, κάθε φορά που συλλαμβανόταν και μία ιστοσελίδα, άλλαζε το «όνομα» του παράνομου ιστοτόπου, ώστε να μην μπορεί αυτός να βρεθεί.
seleo.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα