Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παγκόσμια είδηση ο εντοπισμός 41 μεταναστών σε φορτηγό – ψυγείο στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Τα διεθνή ΜΜΕ έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στην Ξάνθη με αφορμή το περιστατικό εντοπισμού ενός φορτηγού ψυγείου γεμάτο με παράνομους μετανάστες, τη Δευτέρα. Οι New York Times, το CNN, ο Guardian, το Euronews, το Al Jazeera, η DailyMail και η Deutsche Welle αναμετέδωσαν το θέμα με εκτενή ρεπορτάζ και φωτογραφίες.

Σε ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην DailyMail γίνεται εκτενής αναφορά στο φορτηγό ψυγείο το οποίο μετέφερε συνολικά 41 αλλοδαπούς καθώς και στις συνθήκες μεταφοράς τους, ενώ γίνεται σύγκριση με το πρόσφατο περιστατικό στο Έσεξ και τον θάνατο των μεταναστών από ασφυξία. 
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, το φορτηγό ψυγείο εντοπίστηκε από τους Αστυνομικούς στην Εγνατία Οδό, κοντά στην Ξάνθη, και μέσα σε αυτό βρέθηκαν συνολικά 41 μετανάστες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κανένας από τους μετανάστες δεν τραυματίστηκε ενώ το ψυγείο βρισκόταν εκτός λειτουργίας.
“Στο φορτηγό υπήρχαν άντρες και αγόρια. Η επιβεβαίωση της καταγωγής τους χρειάζεται μερικές ημέρες” ανέφεραν αστυνομικές πηγές στο AFP, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έγινε λόγος για μετανάστες Αφγανικής καταγωγής.

Σε άλλο ρεπορτάζ του Gurdian, φιλοξενούνται δηλώσεις αστυνομικού ο οποίος αναφέρεται στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή ενώ εξηγεί πως οι 41 μετανάστες εισήλθαν στη χώρα από την Τουρκία.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα