Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λίβερπουλ vs Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ, για την ζημιά η Γιουναϊτεντ

Κοινοποίηση



Οι πρωτοπόροι της Premier League, Λίβερπουλ υποδέχονται την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, την μόνη ομάδα που έμεινε αήττητη ενάντια τους μέχρι τώρα, βοηθώντας πολύ στα προγνωστικά στοιχήματος

Οι άνδρες του Γιούργκεν Κλοπ θα προσπαθήσουν να νικήσουν για να δημιουργήσουν πλεονέκτημα 16 βαθμών από την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι.

Αυτός ο αγώνας δεν είναι σημαντικός μόνο για τους βαθμούς, η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο συλλόγων θεωρείται από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Οι ομάδες είναι οι δύο πιο επιτυχημένες στην Αγγλία. Η Λίβερπουλ κυριάρχησε στο Αγγλικό ποδόσφαιρο από το 1975 έως το 1990, κερδίζοντας 11 τίτλους πρωταθλήματος και τέσσερα Ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Η Μάντσεστερ  Γιουνάϊτεντ, εν τω μεταξύ, κυριάρχησε κατά τη διάρκεια της εποχής του Φέργκιουσον, από το 1993.

Την περίοδο αυτή οι Red Devils κέρδισαν 13 πρωταθλήματα πρωταθλήματος και δύο Ευρωπαϊκά Κύπελλα. Αλλά τώρα η Λίβερπουλ είναι το κλαμπ που κυριαρχεί αυτή τη σεζόν. Οι Κόκκινοι είναι στην κορυφή της Premier League, ενώ έχουν ήδη κερδίσει το Champions League και το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA Club.

Η παράδοση είναι με την πλευρά του Μάντσεστερ. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 203 φορές με την Γιουναϊτεντ να κερδίζει 80 φορές, ενώ η Λίβερπουλ έχει 66 νίκες και 57 αγώνες τελείωσαν χωρίς νικητή. Μόνο στα παιχνίδια πρωταθλήματος, η Γιουναϊτεντ έχει 68 νίκες, ενώ η Λίβερπουλ 56 (με 49 ισοπαλίες).

Η Λίβερπουλ είναι μόλις 11 αγώνες μακριά από το ρεκόρ που έκανε η Αρσεναλ το 2004, που είχε συνολικά 49 αγώνες χωρίς ήττα στην Premier League. Φυσικά, η Άρσεναλ πήρε το τρόπαιο την σεζόν 2003/04 χωρίς να χάσει ένα παιχνίδι όλη την σεζόν. Οι Κόκκινοι κατάφεραν να νικήσουν την Τότεναμ στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν την τελευταία αγωνιστική χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Ρομπέρτο Φιρμίνο. Αυτό ήταν το έκτο διαδοχικό παιχνίδι, χωρίς να δεχτεί γκολ. Έχει συγκεντρώσει 61 πόντους από 21 αγώνες και αυτό είναι το καλύτερο ξεκίνημα της, στην Premier League στην ιστορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου.

Μερικοί από τους τραυματίες παίκτες έχουν ανακάμψει — ο Φαμπίνιο, Ματίπ και Λοβρέν συμμετείχαν στην ομάδα αυτή την εβδομάδα.

Για την ζημιά πάλι η Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάει στο Άνφιλντ από την πέμπτη θέση, πέντε βαθμούς μακριά από τις θέσεις του Champions League. Δείχνει αν είναι σε άνοδο, προερχόμενη από δύο νίκες. Οι Κόκκινοι Διάβολοι κατάφεραν να νικήσουν την Νόργουϊτς και την Γούλβς στο FA Cup. Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είναι σίγουρα ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του.

Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι θετική. Οι παίκτες θα προσπαθήσουν να επεκτείνουν το σερί τους, σε τρεις αγώνες, αλλά δεν θα είναι εύκολο στο Άνφίλντ. Ο Μάρκους Ράσφορντ διανύει την καλύτερη σεζόν του, δεδομένου ότι είναι υπεύθυνος για τα μισά από τα γκολ (18) που έχει σημειώσει η Γιουναϊτεντ μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν. Ο 22χρονος επιθετικός έχει πετύχει 14 γκολ και έχει δώσει 4 ασίστ στις 22 εμφανίσεις του. Έχει ήδη ξεπεράσει την προηγούμενη σεζόν του, και είμαστε ακόμα στο Ιανουάριο.

Όμως, ο Solskjaer έχει σημαντικές απουσίες για το σημερινό ντέρμπι. Οι Πολ Πογκμπά, Σκοτ ΜακΤόμινεϊ, Άξελ Τουανζέμπε, Μάρκος Ρόχο και Λουκ Σο παραμένουν εκτός λόγω τραυματισμών.

Πιθανές αρχικές ενδεκάδες:
Λίβερπουλ: Άλισον, Αλέξαντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Βαν Νταϊκ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βιανάλντουμ, Λάλλανα, Σάλαχ, Φιρμίνο, Μάνε
Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ: Ντε Γκέα, Βαν-Μπισσάκα, Μαγκουαίρ, Λίντελλοφ, Ουίλιαμς, Ματίκ, Φρεντ, Περέιρα, Τζέιμς, Λίνγκαρντ, Μαρτιάλ

Λίβερπουλ vs Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ προγνωστικά στοιχήματος

Η Λίβερπουλ είναι σε εξαιρετική φόρμα και έχει βρει αμυντικές σταθερές, στο παιχνίδι της. Η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ είναι σίγουρα σε θέση να καλύψει το μειονέκτημα, λόγω φανέλας, που σημαίνει ότι δεν θα χάσουν με κάτω τα χέρια Μετά από όλα, περιμένω η Γιουναϊτεντ να μην χάσει με πάνω από ένα γκολ.

Λίβερπουλ vs Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ προγνωστικά στοιχήματος @@ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ +1,5 AH @ 1,79

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα