Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δες τον Άγιο Βαλεντίνο αλλιώς!

Κοινοποίηση



Λουλούδια, καρδούλες και δώρα; Άσε τα για τους άλλους – Δείξε την αγάπη σου πρώτα στον ίδιο σου τον εαυτό!

Γιατί αν εσύ ο ίδιος δεν αγαπάς και δεν πιστεύεις τον εαυτό σου κανένας άλλος δεν μπορεί να το κάνει.

Για να αισθάνεσαι λοιπόν χαρούμενος και ικανοποιημένος, για να μπορέσεις να αγαπάς πραγματικά τους ανθρώπους γύρω σου αλλά και να τους αφήσεις να σε αγαπούν κι εκείνοι, πρέπει πρώτα να ξεκινήσεις από εσένα.

Έτσι θα καταφέρεις να χτίσεις γερές διαπροσωπικές σχέσεις.

Παρακάτω θα βρεις τρία βιβλία που σε βοηθήσουν στη δημιουργία μιας σχέσης αγάπης με τον ίδιο σου τον εαυτό, αφού με αυτόν κάνουμε -την καλύτερη- παρέα για όλη μας την ζωή!

Πόσο αγαπάς τον εαυτό σου;

Η απόδειξη βρίσκεται στην καθημερινότητά σου. Όταν είμαστε χαρούμενοι και γεμάτοι αγάπη για τον εαυτό μας, δεν χάνουμε το χρόνο μας άσκοπα. Φαντάσου πόσο διαφορετική θα ήταν η πραγματικότητά σου (και η πραγματικότητα των γύρω σου) αν ξυπνούσες κάθε πρωί γνωρίζοντας και πιστεύοντας στη δική σου αξία να αγαπηθείς και στον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο σου σε αυτόν τον πλανήτη.

Γιατί αγαπάμε;

Η αγάπη που λαμβάνουμε μας ανακουφίζει, η αγάπη που ανταποδίδουμε μας γεμίζει και η αγάπη που δίνουμε ολοκληρωτικά είναι αιώνια. Αν μπορείς να αγαπάς κάποιον ολοκληρωτικά είναι το υπέρτατο επίτευγμα. Δίνει στο σύμπαν το μήνυμα ότι είσαι σημαντικός, ότι είσαι φορέας της επιβίωσης, της εξέλιξης του είδους και της ζωής. Η ζωή σου εξακολουθεί να είναι εφήμερη, αλλά παραμένει σημαντική.

Είσαι πράγματι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου;

Η αναζήτηση της προσωπικής ολοκλήρωσης έχει ιστορία χιλιετιών και διαφέρει για κάθε άνθρωπο καθώς είναι μια ατο­μική αναζήτηση χωρίς προδιαγε­γραμμένη πορεία. Μερικά βήματα προς την αυτοπραγμάτωση είναι ευκολότερα από άλλα. Τα δυσκολότερα όμως είναι εκείνα που θα προκα­λέσουν –ή που φοβάσαι ότι θα προκαλέσουν– την αποδοκιμασία (ή ακόμη και το άγριο βλέμμα) των υπολοίπων.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως αυτό που απαιτείται είναι να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου.
Γνώρισε τον, πίστεψε σε αυτόν και υπερασπίσου τον!

Εκδόσεις Κλειδάριθμος 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα