Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Στο κόκκινο η αγωνία στην Ξάνθη

Κοινοποίηση



Στο κόκκινο χτυπάει η αγωνία και στην Ξάνθη με τα συνολικά κρούσματα να έχουν φτάσει τα 17 ενώ τις επόμενες ώρες αναμένονται 165 τεστ που έχουν γίνει σε φοιτητές που επαναπατρίστηκαν από την Τουρκία και τέθηκαν σε καραντίνα.

«Τα μέτρα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση καθώς θα πρέπει να περιορίσουμε την διάδοση του ιού. Τόσο η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης όσο και οι Δήμοι της περιοχής αλλά και η αστυνομία βρισκόμαστε επι ποδός προκειμένου να περιφρουρήσουμε την καραντίνα και να προστατέψουμε την υγεία των κατοίκων» είπε στο ethnos.gr  ο αντιπεριφερειάρχης  Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης.

Την ίδια ώρα σε συνεργασία με το στρατό ενισχύεται με δύο στρατιωτικούς γιατρούς το Περιφερειακό Ιατρείο Σμίνθης ενώ προσωπικό του στρατού θα διατεθεί και στις υπόλοιπες υγειονομικές μονάδες. Παράλληλα, σε 24ωρη βάση θα βρίσκεται εκεί ασθενοφόρο. Ήδη σε απολύμανση του οικισμού Εχίνου (δρόμους πλατείες κτίρια) προχώρησε ο Δήμαρχος Μύκης Ριτβάν Ντελή Χουσεϊν.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η απολύμανση όλων των κοινόχρηστων χώρων και στην Ξάνθη αλλά και στους γύρω οικισμούς. Οι απολυμάνσεις ξεκίνησαν τις προηγούμενες εβδομάδες και είναι σε πλήρη εξέλιξη, σε όλο το εύρος του Δήμου Ξάνθης.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα