Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Δυσαρέσκεια για το “όχι” στην αναμόρφωση προϋπολογισμού

Κοινοποίηση

xanthi



Τη δυσαρέσκεια της για τη στάση που κράτησε μερίδα της αντιπολίτευσης στο ζήτημα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού δεν κρύβει η Δημοτική Αρχή, στην Ξάνθη. 

Το θέμα “συζητήθηκε” στη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μέσα στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού συμπεριλαμβάνονταν και έξοδα σχετικά με την κάλυψη αναγκών για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η κριτική από πλευράς της Δημοτικής Αρχής αφορά την παράταξη “Ξάνθη για Όλους”.


“Στη δοκιμασία που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία σύσσωμες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, παραμερίζοντας τις όποιες διαφορές, συντάχθηκαν, σχεδόν ομόθυμα, για να αντιμετωπίσει η χώρα την απειλή.  Ευθύνη και αλληλεγγύη είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά αυτής της πρωτοφανούς εκδήλωσης που είχε ως έκφραση την υπερψήφιση από τη Βουλή των έκτακτων μέτρων που προτάθηκαν από την Κυβέρνηση” σχολιάζουν κύκλοι του Δήμου.

Μάλιστα εξηγούν πως “στον αντίποδα της πολιτικής σωφροσύνης που έδειξαν τα κόμματα,  στο Δήμο Ξάνθης η παράταξη «Ξάνθη για όλους», ή καλύτερα ο επικεφαλής της, σε μια ακόμη επίδειξη μικροψυχίας, καταψήφισε την 3η  αναμόρφωση του Προϋπολογισμού έτους 2020, όπου υπήρχαν και κατεπείγουσες διατάξεις όπως προβλέπεται ,για τη λειτουργία των δήμων, κατά τη διάρκεια της λήψης μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19. 


Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς τις παλινωδίες μιας παράταξης που στην Οικονομική Επιτροπή ψηφίζει την 3η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού έτους 2020 και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταψηφίζει με το φαιδρό επιχείρημα πως δεν είχαν υπερψηφίσει τον αρχικό Προϋπολογισμό του 2020!   


Η επίκληση σε αρχές και οι μεγαλορρήμονες διακηρύξεις στην πράξη δοκιμάζονται, στο πεδίο της αντιμετώπισης των προβλημάτων που η κοινωνία βιώνει ως σύνολο.

Ας έχουν κατά νου όσοι προβάλλουν πείσμονα άρνηση να απεκδυθούν τις ιδεοληπτικές τους εμμονές, πως ο Δήμος δεν είναι το παιχνίδι που ζητά επιτακτικά από τους άλλους ένα κακομαθημένο παιδί. Οι περιστάσεις επιβάλλουν στοιχειώδη αίσθηση ευθύνης. 


Γιατί όπως έγραφε αείμνηστος σκιτσογράφος, σε καιρούς που η δημοκρατία ήταν σε καραντίνα, δεν γίνεται άλλα να ψηφίζεις το πρωί και άλλα το βράδυ. 


Δεν είναι η αξιοπιστία της δημοτικής αρχής που δοκιμάζεται, αλλά η σοβαρότητα και η εσωτερική λειτουργία της μείζονος αντιπολίτευσης.

«Αρχή άνδρα δείκνυσι», μας υπενθύμιζε ο σοφός.  Η άσκηση της εξουσίας αποκαλύπτει τον πραγματικό χαρακτήρα ενός ανθρώπου, την ψυχή, τα αισθήματα και τις ιδέες του, συμπληρώνει κάποιος άλλος νεότερος”. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα