Ξάνθη: Μεθυσμένοι επιτέθηκαν σε Αστυνομικούς στο Εύλαλο

astynomia

Οι μεθυσμένοι επιτέθηκαν στους Αστυνομικούς και τους έφτυσαν με αποτέλεσμα να μπουν σε κατ' οίκον περιορισμό. 

Επίθεση από μεθυσμένους κατοίκους του οικισμού Ευλάλου δέχθηκαν Αστυνομικοί στην Ξάνθη, με αποτέλεσμα μάλιστα ο ένας να καταλήξει στο Νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα. Οι δράστες μάλιστα δεν δίστασαν να φτύσουν τους Αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τεθούν σε κατ' οίκον περιορισμό λόγω προληπτικών μέτρων.

Η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής και το συμβάν γνωστοποίησαν οι ίδιοι οι Αστυνομικοί θέλοντας να τονίσουν τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν.

"Η σοβαρή αυτή έλλειψη προσωπικού, τα ξημερώματα της 29-3 μετατράπηκε σε επίθεση μεθυσμένων κατοίκων του οικισμού Εύλαλου Ξάνθης στους μόλις δυο αστυνομικούς του οικείου Αστυνομικού Τμήματος. Αναίτια επίθεση από μεθυσμένους νεαρούς, η οποία είχε ως κατάληξη έναν αστυνομικό στο νοσοκομείο, ευτυχώς με ελαφρά τραύματα. Επιπλέον οι νεαροί κατάπτυσαν τους Αστυνομικούς, που απ’ ότι φαίνεται είναι η νέα τάση της βίας εναντίον μας, με αποτέλεσμα να τεθούν αυτοί σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω προληπτικών μέτρων"τονίζουν οι Αστυνομικοί στην Ξάνθη.

Σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης 


Οι Αστυνομικοί μεταξύ άλλων τονίζουν πως υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό στην περιοχή με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα, ειδικά τώρα που ο Εχίνος έχει τεθεί σε καραντίνα και υπάρχει αυξημένη ανάγκη για γενικότερη επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων του κορονοϊού ευρύτερα στην Ξάνθη.

"Την ώρα που η χώρα βιώνει πρωτόγνωρες στιγμές λόγω υγειονομικής κρίσης, η Ελληνική αστυνομία για ακόμη μια φορά καλείται να επιτελέσει το έργο της υπό αντίξοες συνθήκες. Σε όλη αυτή την κατάσταση η οι λιγοστοί αστυνομικοί της Ξάνθης υπερβαίνουν τον εαυτό τους και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, εκπληρώνοντας με αυταπάρνηση όλα τα καθήκοντα τους.
Η Διμοιρία Υποστήριξης και η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Δ/νσης Αστυνομίας Ξάνθης δίνουν από την πρώτη μέρα τον αγώνα τους στα σύνορα της χώρας μας στον Έβρο" τονίζουν οι Αστυνομικοί.

Παράλληλα υπογραμμίζουν πως "οι εναπομείναντες αστυνομικοί της πόλης καλούνται να διαχειριστούν την πρωτοφανή για όλους κατάσταση με τον κορωναϊό, στον προσβλημένο νομό μας. Οικισμός Εχίνου σε αποκλεισμό (καραντίνα), αυστηρά μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας στους Δήμους Ξάνθης και Μύκης, γεγονότα αδιανόητα, τα οποία όμως οι ήρωες – αστυνομικοί της πόλης τα "φέρνουν βόλτα". Δυστυχώς όμως όλα έχουν και τις παράπλευρες απώλειές τους. Στον βωμό της μάχης για τον ιό, μείνανε Αστυνομικές Υπηρεσίες χωρίς αστυνομικούς. Περιφερειακά Αστυνομικά Τμήματα στα οποία υπηρετούν πλέον ελάχιστοι αστυνομικοί, πολύ κάτω του αναγκαίου αριθμού.

Έτσι η σοβαρή αυτή έλλειψη προσωπικού, τα ξημερώματα της 29-3 μετατράπηκε σε επίθεση μεθυσμένων κατοίκων του οικισμού Εύλαλου Ξάνθης στους μόλις δυο αστυνομικούς του οικείου Αστυνομικού Τμήματος. Αναίτια επίθεση από μεθυσμένους νεαρούς, η οποία είχε ως κατάληξη έναν αστυνομικό στο νοσοκομείο, ευτυχώς με ελαφρά τραύματα. Επιπλέον οι νεαροί κατάπτυσαν τους Αστυνομικούς, που απ’ ότι φαίνεται είναι η νέα τάση της βίας εναντίον μας, με αποτέλεσμα να τεθούν αυτοί σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω προληπτικών μέτρων.

Επειδή οι αστυνομικοί για ακόμη μια φορά θέλουν να κρατήσουν την χώρα στη δύσκολη αυτή καμπή, ζητούμε από την ηγεσία του Σώματος να ενισχύσει τις Διευθύνσεις Αστυνομίας, οι οποίες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα, όπως η δική μας.

Στο δύσκολο αυτό αγώνα ζητούμε από τους συμπολίτες μας να τηρούν το νόμο, μένοντας στο σπίτι τους.  Διαμηνύουμε προς όλους ότι παρόμοιες επιθέσεις εναντίον συναδέλφων μας δε θα μείνουν αναπάντητες, δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν είμαστε ο σάκος του μποξ (για ακόμη μια φορά) αλλά απλοί εργαζόμενοι που τιμούν το εθνόσημο και τις υποχρεώσεις τους".
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال