15 Ιουνίου: Ανοίγουν τα σύνορα - Τα μέτρα για τις πτήσεις


Τα μέτρα για τις πτήσεις καθώς πρόκειται τον Ιούνιο να ανοίξουν τα σύνορα, ανακοίνωσε ο Χάρης Θεοχάρης.

Οι πτήσεις από και προς την Ελλάδα ξεκινάνε από την 1η Ιουλίου και ο Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης τα νέα μέτρα που πρόκειται να εφαρμοστούν. Μάλιστα, ο υπουργός Τουρισμού τόνισε πως απελευθερώνεται η είσοδος των επισκεπτών στην Ελλάδα από όλες τις χώρες, με εξαίρεση όμως όσες δεν έχουν επαρκεί στοιχεία για την πορεία του ιού στην πατρίδα τους ή υπάρχει έξαρση.

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε τα εξής:

Απελευθέρωση πτήσεων από το εξωτερικό προς «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Απελευθέρωση πτήσεων από το εξωτερικό προς όλα τα αεροδρόμια
Απελευθέρωση εισόδου επισκεπτών από όλες τις χώρες
Θα εξαιρεθούν χώρες με αρνητικά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά
Οι χώρες που θα εξαιρεθούν θα ανακοινωθούν εγκαίρως
Οι χώρες που εξαιρέθηκαν από το 20 στάδιο απελευθέρωσης θα παρακολοθούνται αναφορικά με τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά τους
Απελευθέρωση εισόδου επισκεπτών από χώρες με καλά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά
Επέκταση δικαιώματος αναστολής σύμβασης εργασίας έως και τον Ιούλιο

Επιπλέον, τόνισε πως πρόκειται να αξιολογηθούν τα εξής κριτήρια

Οδική πρόσβαση
Μεσαίας απόστασης αεροπορικώς
Ομογενειακές κοινότητες

Επίσης, η απελευθέρωση αναμένεται να δημιουργήσει θετική πίεση για ανάλογη απελευθέρωση περιορισμών και στη χώρα προέλευσης.

Επίσης, νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως η εκκίνηση του τουρισμού ξεκινά από τις 15 Ιουνίου που ανοίγουν τα εποχικά καταλύματα.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός είπε στο διάγγελμα του, πως στις 15 Ιουνίου, θα είναι η «ημερομηνία από την οποία θα μπορούν να ανοίξουν τα εποχικά ξενοδοχεία».

Επιπλέον, συμπλήρωσε πως «από 1η Ιουλίου, σταδιακά, θα ξεκινήσουν και οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού προς τους τουριστικούς μας προορισμούς».

Μάλιστα, ανέφερε ότι θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ σε όλους τους επισκέπτες της χώρας, ενώ τα γενικά υγειονομικά πρωτόκολλα «δεν θα σκιάσουν, ούτε τον λαμπερό μας ήλιο ούτε τη φυσική ομορφιά της Ελλάδας».
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال