43 νέα κρούσματα Covid-19 στην Ξάνθη - Στον Εχίνο τα περισσότερα


Στην Ξάνθη, και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Εχίνου, καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα Covid-19 σήμερα. 

Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 43 νέα κρούσματα Covid-19 στην Π.Ε. Ξάνθης, με την περιοχή να μετρά ήδη 14 νεκρούς από την έναρξη της πανδημίας.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα δυσάρεστη εξέλιξη, με την περιοχή της Ξάνθης (και δη την ορεινή ζώνη) να απασχολεί σε καθημερινή βάση τον ΕΟΔΥ με την έξαρση των κρουσμάτων που καταγράφεται.

Τα 43 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν τους μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στην Ξάνθη το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τα περισσότερα θετικά να καταγράφονται στον δήμο Μύκης.

Στην Ξάνθη ήδη από την περασμένη εβδομάδα έχουν επιβληθεί ειδικά περιοριστικά μέτρα, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλα τα καταστήματα και επιχειρήσεις αλλά και η εξυπηρέτηση στις δημόσιες υπηρεσίες μόνο με ραντεβού. Την ίδια στιγμή στον Εχίνο έχει τεθεί σε ισχύ τοπικό lockdown, ενώ παράλληλα οι μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην περιοχή συνεχίζονται.

Ενδεικτικό της κατάστασης στην περιοχή είναι το ότι μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν τρεις νεκροί από τον Εχίνο.

Συγκεκριμένα, ένας 67χρονος άνδρας από τον Εχίνο κατέληξε το βράδυ της Τρίτης 16 Ιουνίου. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, είχε ανακοινωθεί ότι μια 82χρονη και μια 74χρονη, επίσης από τον Εχίνο, έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό.

Συνολικά στη Θράκη καταγράφονται τα 49 από τα 55 σημερινά κρούσματα, τα οποία κατανέμονται ως εξής:

Αριθμός νέων κρουσμάτων 17/6Περιοχή
43Ξάνθη
6Ροδόπη
3Πέλλα
2Αθήνα
1Από πτήση εξωτερικού

H ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:


«Σήμερα ανακοινώνουμε 55 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3203, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες αφορά άνδρες. 698 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1796 (56.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 4 (36.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 72.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 187 θανάτους συνολικά στη χώρα. 57 (30.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال