Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Καράογλου: Ελεγχόμενη η κατάσταση στην Ξάνθη (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση



Με την επίσκεψη στον υφυπουργό Μακεδονίας- Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, ολοκλήρωσε τον κύκλο συναντήσεών του στη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς

Με την επίσκεψη στον υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης έκλεισε τον κύκλο συναντήσεων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων στη Θεσσαλονίκη. Ο Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και συνομιλώντας με τον Θεόδωρο Καραόγλου έθεσαν τα ζητήματα της επόμενης ημέρας μετά το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου και τα νέα κρούσματα κορονοϊού.

«Θεωρώ ότι τα ζητήματα δημόσιας υγείας και αντιμετώπισης από φυσικές καταστροφές τα χειρίζεται με πολύ καλό και επαγγελματικό τρόπο ο Νίκος Χαρδαλιάς. Προφανώς αυτό το αναγνώρισε και ο πρωθυπουργός που τον έχει προαγάγει σε υπουργό Πολιτικής Προστασίας. Νομίζω δεν υπάρχει κίνδυνος και λόγος ανησυχίας, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη» δήλωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, μετά τη συνάντηση με τον κ. Χαρδαλιά.

Όπως είπε ο κ. Καράογλου, υπάρχει έντονη ανησυχία για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ξάνθη, ωστόσο τόνισε ότι ίσως υπάρχουν μόνο τοπικά μέτρα ή lockdown. «Το πρόβλημα με την Ξάνθη είναι το πρόβλημα που αφορά τους μουσουλμάνους συμπατριώτες μας και το ραμαζάνι. Μπορεί σε επίπεδο τζαμιών να υπάρχουν τα μέτρα προστασίας αλλά δυστυχώς οι μουσουλμάνοι ζουν πολλά άτομα μαζί μέσα στα σπίτια τους και αυτό δημιουργεί πρόβλημα. Είναι ένα ζήτημα που το παρακολουθεί ο Νίκος Χαρδαλιάς και αν χρειαστεί θα υπάρχουν τοπικά μέτρα» ανέφερε ο κ. Καράογλου.

Μετά τη συνάντηση στο ΥΜΑΘ, ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Θόδωρος Καράογλου συνέχισαν τη συζήτησή τους σε γνωστό εστιατόριο της πόλης. Καλεσμένοι στο γεύμα εργασίας ήταν και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγή: Μακεδονία

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα