Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Μεταχειρισμένα παπάκια: Τι πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις

Κοινοποίηση

Μεταχειρισμένα παπάκια: Τι πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις

Εάν σκέφτεσαι να αγοράσεις ένα όχημα για να διευκολύνεις τις μετακινήσεις σου μέσα στην πόλη, αλλά δεν θέλεις να βάλεις βαθιά το χέρι μέσα στην τσέπη, τότε τα μεταχειρισμένα παπάκια είναι σίγουρα αυτό που ψάχνεις.

Πρόκειται για τα περίφημα μηχανάκια χαμηλού κυβισμού, τα οποία συνήθως επιλέγουν οι νεότεροι σε ηλικία οδηγοί όταν κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην οδήγηση, ωστόσο αποτελούν και λύσεις μετακινήσεις για αρκετούς πολίτες, για μεταφορές εντός και εκτός πόλεων.

Μεταχειρισμένα παπάκια: Που τα βρίσκω; 

Εάν ψάχνεις ένα τέτοιου είδους όχημα τότε μπορείς πολύ εύκολα να το βρεις στο διαδίκτυο. Σε ιστοσελίδες με μεταχειρισμένα οχήματα αλλά και σελίδες με αγγελίες ή ομάδες στο Facebook, ιδιοκτήτες μηχανών αναρτούν αγγελίες με προς πώληση μεταχειρισμένα παπάκια. Καλό θα είναι να κάνεις μια πρώτη έρευνα στο διαδίκτυο ώστε να συγκρίνεις τιμές και διαθεσιμότητα και μετά να προχωρήσεις σε επαφές με πιθανούς πωλητές και να συνομιλήσεις μαζί τους.

Εκτός από το διαδίκτυο μεταχειρισμένα παπάκια μπορείς να βρεις σε συνεργεία ή ακόμη και αντιπροσωπείες οχημάτων στην περιοχή σου. Μπορείς να απευθυνθείς και σε αυτούς αναζητώντας σχετικές πληροφορίες ή πιθανές προσφορές.

Μεταχειρισμένα παπάκια: Τι πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις

Τι πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις 

Τα βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις ένα μεταχειρισμένα παπάκι-μηχανάκι από το διαδίκτυο είναι τα εξής:

  • Περιοχή: Επικεντρώσου σε οχήματα που βρίσκονται κοντά στο τόπο κατοικίας σου και εάν είναι δυνατόν σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να επισκεφθείς από κοντά τους πωλητές και να δεις το όχημα πριν το αγοράσεις. 
  • Μοντέλο – Έτος κατασκευής: Φρόντισε ώστε να τσεκάρεις το έτος κατασκευής του οχήματος που αγοράζεις καθώς και το μοντέλου αυτού. Πολλές φορές στις διαδικτυακές αγγελίες υπάρχουν λάθη (ηθελημένα ή άθελα), οπότε μερίμνησε για τον έλεγχο των σχετικών επίσημων εγγράφων. 
  • Χρώμα: Εάν σε κάποια αγγελία αναγράφεται πως το όχημα είναι βαμμένο και έχει αλλάξει χρώμα, πρόσεξε! Ρώτησε για ποιον λόγο το όχημα έχει βαφτεί, και εξέτασε το ενδελεχώς καθώς υπάρχει πιθανότητα να είναι τρακαρισμένο ή να έχει βαφτεί για άλλους “ύποπτους” λόγους. 
  • Σέρβις: Μάθε για το εάν υπάρχει βιβλίο σέρβις του οχήματος και ζήτα πληροφορίες για την εν γένει κατάσταση της μηχανής, τα ελαστικά, τα δισκόφρενα, τα γρανάζια, την αλυσίδα, το εάν φοράει αυθεντικά ανταλλακτικά καθώς και για το εάν υπάρχουν ζημιές η γρατζουνιές στο όχημα. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα