Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Οι δρόμοι γέμισαν πεταμένες μάσκες και γάντια

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Οι δρόμοι γέμισαν πεταμένες μάσκες και γάντια



Μόνο τιμητική δεν είναι η εικόνα με τις πεταμένες μάσκες και γάντια στους δρόμους της Ξάνθης. 

Το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους – σχεδόν – τους κλειστούς δημόσιους χώρους, ως μέσο ατομικής προστασίας, φαίνεται πως δημιουργεί και ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για το περιβάλλον αλλά και την εν γένει υγιεινή των δρόμων, καθώς κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες απορρίπτουν μάσκες και γάντια κυριολεκτικά όπου βρουν.

Ιδιαίτερα αποκαρδιωτικό το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις εντοπίζονται μάσκες μιας χρήσης πεταμένες στον δρόμο λίγα μόλις μέτρα μακριά από τους κάδους απορριμμάτων.

Φυσικά, κατά συνέπεια οι πεταμένες μάσκες αλλά και τα γάντια μετατρέπονται σε πιθανές νέες εστίες διάδοσης του κορονοϊού και η εναπόθεσή τους στους δρόμους της Ξάνθης εκτός από ασυνείδητη πράξη, αποτελεί και μέσο περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού στην περιοχή.




Ξάνθη: Οι δρόμοι γέμισαν πεταμένες μάσκες και γάντια
Μάσκες και γάντια έχουν γεμίσει οι δρόμοι της Ξάνθης 

Ξάνθη: Οι δρόμοι γέμισαν πεταμένες μάσκες και γάντια
Πεταμένες μάσκες στην Ξάνθη, κυριολεκτικά ακόμη και στα πιο παράξενα μέρη

Δυστυχώς το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην Ξάνθη, αλλά εντοπίζεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας καθώς και στο εξωτερικό με χαρακτηριστικές τις εικόνες από τη Γαλλία όπου μάσκες βρέθηκαν μέχρι και στον βυθό της θάλασσας.

Οι ειδικοί συνιστούν οι μάσκες μιας χρήσης να τοποθετούνται μέσα σε σακουλάκια και στη συνέχεια να πετιούνται στους κάδους και όχι απευθείας μέσα σε αυτούς (πολύ περισσότερο όχι στον δρόμο), καθώς μόνο έτσι περιορίζεται η πιθανότητα μετατροπής της μάσκας σε νέα εστίας διάδοσης του κορονοϊού.




ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα