Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έρημη πόλη η Ξάνθη μετά τις 12 – Βροχή τα πρόστιμα σε μαγαζιά στην ΑΜΘ

Κοινοποίηση

Έρημη πόλη η Ξάνθη μετά τις 12 – Βροχή τα πρόστιμα σε μαγαζιά στην ΑΜΘ


Στράφηκαν στα πάρκα και στις πλατείες οι πολίτες για τη μεταμεσονύχτια διασκέδασή τους – 5 πρόστιμα 10.000 ευρώ σε μαγαζιά στην ΑΜΘ

Σκηνές… καραντίνας αντίκριζαν οι πολίτες τα μεσάνυχτα της Τρίτης στα καφέ – μπαρ της Ξάνθης τα οποία κατέβασαν ρολά κατ’ εφαρμογή των νέων μέτρων της Κυβέρνησης κατά του κορονοϊού.

Λίγο πριν το ρολόι δείξει μεσάνυχτα, οι καταστηματάρχες ειδοποιήσουν τους θαμώνες πως έπρεπε να αποχωρήσουν καθότι καλούνται να κλείσουν από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 07:00 το πρωί.

Πρόκειται για ένα από τα έξι νέα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα η Κυβέρνηση και τέθηκε σε ισχύ σε όλη τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Περιφέρεια ΑΜΘ.





Αρκετοί επαγγελματίες του χώρου ωστόσο έσπευσαν να εκφράσουν άμεσα το παράπονό τους, καταγγέλλοντας πως πρόκειται για ένα άδικο οριζόντιο μέτρο, το οποίο αποτελεί και την ταφόπλακα για τα καταστήματά τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα στην Ξάνθη καταγράφονται επισήμως από τον ΕΟΔΥ σχεδόν μηδενικά κρούσματα κορονοϊού σε καθημερινή βάση και οι επαγγελματίες της εστίες θεωρούν άδικο το νέο μέτρο.

Με το κλείσιμο των καταστημάτων ωστόσο αρκετοί πολίτες – κυρίως νεαρής ηλικίας – στράφηκαν στα πάρκα και τις πλατείες της πόλης, όπου έσπευσαν να συνεχίσουν τη διασκέδαση τους.

Έρημη πόλη η Ξάνθη μετά τις 12 – Βροχή τα πρόστιμα σε μαγαζιά στην ΑΜΘ
Στιγμιότυπο από χθες το βράδυ στην Πλατεία Μητροπόλεως στην Ξάνθη

Βροχή τα πρόστιμα στην ΑΜΘ

Την ίδια στιγμή η Περιφέρεια ΑΜΘ σημείωσε ρεκόρ προστίμων σε μαγαζιά που παραβίασαν το νέο οράριο με την Αστυνομία να “ρίχνει” συνολικά 5 καμπάνες των 10.000 ευρώ σε αντίστοιχες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν την Τρίτη, πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων.





Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση στο Facebook του Τ.Χ., επαγγελματία από την Κομοτηνή στον οποίο βεβαιώθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ.

“Έλεγχος της Αστυνομίας χθες στις 12:10 το βράδυ (κατόπιν ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ). Διαπίστωση της Αστυνομίας … το κατάστημα κλειστό (Αλλά βρίσκονται πελάτες στον εξωτερικό χώρο περίπου 22 μετρώντας και εμάς  και τους εργαζόμενους που είχαν σχολάσει και απλά ξεκουραζοταν. Μάλιστα… και τώρα??? 10.000€ πρόστιμο και 3 μέρες κλειστά… Ευχαριστούμε.  Καληνύχτα σας. Τί να πω… Ξανά κοντά σας το Σάββατο 15 Αυγούστου την ημέρα της Παναγίας.  Χρόνια πολλά σε όλους και… καλή λευτεριά!!!” αναφέρει αγανακτισμένος ο ίδιος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 5 επιχειρήσεις της ΑΜΘ που εντοπίστηκαν να λειτουργούν μετά τα μεσάνυχτα βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα