Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Φοιτητικά σπίτια: Σε συνηθισμένες τιμές τα ακίνητα στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Φοιτητικά σπίτια: Σε συνηθισμένες τιμές τα ακίνητα στην Ξάνθη



Φοιτητικά σπίτια Ξάνθη: Σταθερές καταγράφονται οι τιμές των ακινήτων που διατίθενται προς ενοικίαση για φοιτητές στην περιοχή της Ξάνθης.

Μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οι επιτυχόντες ξεκίνησαν το σαφάρι για την αναζήτηση κατοικίας.





Στόχος είναι φυσικά το να βρεθούν σπίτια που πληρούν βασικές φοιτητικές ανάγκες, όπως το να είναι κοντά στη σχολή, να υπάρχει σούπερ μάρκετ κοντά, να διαθέτουν βασικούς οικιακούς εξοπλισμούς κ.α.

Πόσο κοστίζει όμως ένα τέτοιο σπίτι στην επαρχία και σε περιοχές όπως η Ξάνθη;

Από την έρευνα του XanthiNea.gr, προκύπτει πως τα φοιτητικά σπίτια στην Ξάνθη, όπως studio και γκαρσονιέρες, ξεκινούν από 130 ευρώ – 150 ευρώ και φτάνουν έως και τα 250 ευρώ, ανάλογα τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν.

Η Ξάνθη άλλωστε φημίζεται ως μια κατεξοχήν οικονομική φοιτητούπολη, που είναι σχετικά εύκολο να βρει κάποιος σπίτι με τις απαραίτητες προδιαγραφές ενώ το γεγονός ότι η πόλη είναι σχετικά μικρή και εύκολα προσβάσιμη, τα περισσότερα ακίνητα εξυπηρετούν πλήρως και τις ανάγκες για εύκολη μετακίνηση των φοιτητών.





Κατά μέσο όρο, αυτή την περίοδο, υπάρχουν studio επιπλωμένα ή χωρίς έπιπλα αλλά με βασικές οικιακές συσκευές (όπως φούρνο, ψυγείο, πλυντήριο) τα οποία μπορεί κανείς να νοικιάσει προς 150 ευρώ και μάλιστα σε κεντρικές περιοχές της Ξάνθης.

Φυσικά, τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται το πρώτο μεγάλο κύμα φοιτητών στην περιοχή, οι οποίοι μαζί με τους γονείς τους θα επιδοθούν στο σαφάρι της αναζήτησης ιδανικής φοιτητικής στέγης.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα