Ιός Δυτικού Νείλου: Νέο κρούσμα στην Ξάνθη – Συνολικά 3 μαζί με Τόπειρο

Ιός Δυτικού Νείλου: Νέο κρούσμα στην Ξάνθη – Συνολικά 3 μαζί με Τόπειρο

Ένα νέο κρούσμα του Ιού Δυτικού Νείλου καταγράφεται στην Ξάνθη η οποία πλέον μετρά τρεις ασθενείς που έχουν προβληθεί από τον ιό των κουνουπιών. 

Το νέο περιστατικό αφορά ασθενή από τον Δήμο Ξάνθης – ο οποίος ήδη έχει ενταχθεί στις επηρεαζόμενες περιοχές από τον ιό από τον ΕΟΔΥ – και μάλιστα αφορά περιστατικό που παρουσίασε σοβαρά συμπτώματα με εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα.


Στην ΠΕ Ξάνθης εντοπίζονται μέχρι στιγμής άλλα δύο κρούσματα, τα οποία έχουν καταγραφεί εδώ και αρκετές ημέρες, στον Δήμο Τοπείρου.

Συνολικά στην Περιφέρεια ΑΜΘ τα κρούσματα αυξήθηκαν πλέον σε 5, με την Ξάνθη να διατηρεί την πρωτιά με 3 κρούσματα και την Καβάλα να ακολουθεί με 2 κρούσματα. Στην περίπτωση της Καβάλας, τα κρούσματα καταγράφονται στον Δήμο Νέστου και αφορούν ένα ασθενή με πιο σοβαρά συμπτώματα και ένα ασθενή με λιγότερο σοβαρά συμπτώματα.

Στην Ελλάδα, τα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 28 ενώ 6 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό Δυτικού Νείλου στην χώρα.


Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, την περίοδο 2020, μέχρι τις 13/08/2020, έχουν καταγραφεί είκοσι οκτώ (28) κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Σερρών, Πιερίας, Ξάνθης, Καβάλας, Καρδίτσας, Λάρισας και Ανατολικής Αττικής. Θεωρείται πιθανή και αναμενόμενη η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (και ενόψει της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας).

Ταυτόχρονα, από την αρχή της περιόδου 2020, μέχρι τις 13/08/2020 (ώρα 14.00), έχουν διαγνωστεί και διερευνηθεί είκοσι οκτώ (28) κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα είκοσι τέσσερα (24) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και τέσσερα (4) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ. Έχουν καταγραφεί έξι (6) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 66 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 79 έτη).
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال