Κορονοϊός: Να ληφθούν και άλλα μέτρα πριν τις 15 Αυγούστου ζητά ο καθηγητής Γώγος

Κορονοϊός: Να ληφθούν και άλλα μέτρα πριν τις 15 Αυγούστου ζητά ο καθηγητής Γώγος

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας έκανε λόγο για επέκταση των μέτρων που ανακοινώθηκαν σε όλη τη χώρα

«Πρέπει να ληφθούν και άλλα μέτρα πριν τις 15 Αυγούστου» δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι ο δείκτης μετάδοσης του κορονοϊού (R) στην χώρα μας αυτή την στιγμή είναι πάνω από 1.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα 10 Αυγούστου, είναι απαραίτητα αυτή την στιγμή και ακολουθούνται έπειτα από πολλά τοπικά lockdown σε αρκετές περιοχές, ώστε να προχωρήσουμε με αυτά τα ηπιότερα μέτρα σε σχέση με τα οριζόντια μέτρα, που όπως ο ίδιος αποκάλυψε, είναι στο τραπέζι και μπορεί να ακολουθήσουν.

Όπως διευκρίνισε, τα οριζόντια μέτρα είναι η εφαρμογή των μέτρων που ανακοινώθηκαν σήμερα από την κυβέρνηση, αλλά για όλη τη χώρα.

Παράλληλα, ένα άλλο μέτρο που συζητείται, όπως ο ίδιος ανέφερε, είναι ο περαιτέρω περιορισμός του ανώτατου επιτρεπόμενου αριθμού ανθρώπων που συγκεντρώνεται σε ένα σημείο ή μια περιοχή, ενώ ανάλογα την πορεία της επιδημία, υπογράμμισε πως υπάρχουν και άλλα μέτρα, που φτάνουν σε πιο επώδυνες καταστάσεις.

Ο κ. Γώγος επεσήμανε, ότι οι νοσηλευόμενοι είναι πάνω από 100 και διάσπαρτοι σε όλες τις μονάδες της χώρας. Επομένως, σημείωσε, υπάρχει μια έξαρση της νόσου σαφέστατη και με δυναμική επικίνδυνη και όπως είπε χαρακτηριστικά, πρέπει να προτρέχουμε και όχι να ακολουθούμε τον ιό.

Παράλληλα τόνισε, ότι μπήκε η έννοια της υποχρεωτικότητας σε πολλά από αυτά τα μέτρα και προστέθηκαν και άλλα, διότι δεν τηρήθηκαν, όπως θα έπρεπε και δεν υπήρξε η συμμόρφωση που χρειάστηκε και πως το ζητούμενο αυτή
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال