Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Όλα όσα συμβαίνουν στο σώμα σου όταν κόψεις εντελώς το αλάτι

Κοινοποίηση

Όλα όσα συμβαίνουν στο σώμα σου όταν κόψεις εντελώς το αλάτι

Σε περίπτωση που δεν το έχεις συνειδητοποιήσει, το αλάτι είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά όταν θέλουμε να φτιάξουμε ένα νόστιμο φαγητό. Η επίτευξη της σωστής ισορροπίας είναι μια μορφή τέχνης, αφού πολύ ελάχιστο αλάτι δεν θα αποδώσει την επιθυμητή γεύση ενώ πάρα πολύ αλάτι είναι ικανό να καταστρέψει το πιάτο.

Επιπλέον, το αλάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξαιρετικά για τη διατήρηση διαφόρων τροφίμων για αρκετό καιρό, καθιστώντας το ένα από τα απαραίτητα υλικά που πρέπει να υπάρχουν στο ντουλάπι της κουζίνας.





Η αλήθεια όμως είναι πως η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να δημιουργήσει μια σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Για αυτό το λόγο, καλό θα ήταν να έχεις επίγνωση της καθημερινής πρόσληψης αλατιού και να την μειώσεις όσο το δυνατόν περισσότερο. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν σταματάς να καταναλώνεις αλάτι.

1) Η αρτηριακή πίεση μειώνεται

Δεν είναι μόνο η αρτηριακή πίεση που επηρεάζεται άμεσα από την ποσότητα νατρίου που τρως. Αντίθετα, σύμφωνα με τον Δρ Νίκολα Τζόρτζεβιτς, το αλάτι μπορεί να προκαλέσει κάποια πολύ σοβαρή βλάβη σε άλλα όργανα του σώματός σας. Τα νεφρά επηρεάζονται σημαντικά από τις υψηλές ποσότητες νατρίου.




2) Τα νεφρά λειτουργούν καλύτερα και μειώνεται ο κίνδυνος για πέτρες

Σε περίπτωση που δεν το γνώριζες, οι πέτρες στα νεφρά είναι μικρές, σκληρές αποθέσεις που αποτελούνται από αλάτι και μέταλλα που σχηματίζονται μέσα στα νεφρά σου. Εάν είχες μια πέτρα νεφρών στο παρελθόν ή γνωρίζεις ότι κινδυνεύεις να αναπτύξεις πέτρες στα νεφρά, μπορείς να λάβεις προληπτικά μέτρα και να σταματήσεις από σήμερα το αλάτι.

3) Απαλλάσσεσαι από τυχόν φουσκώματα

Το αίσθημα φουσκώματος που προκαλεί το αλάτι, μειώνει τα ενεργειακά σου επίπεδα. Ως αποτέλεσμα δημιουργείται κατακράτηση υγρών,η οποία συμβάλει στο να νιώθεις κούραση κατά τη διάρκεια της άσκησης.




4) Θα έχεις μειωμένο αίσθημα δίψας

Όταν καταναλώνεις τροφές με υψηλή ποσότητα νατρίου σε καθημερινή βάση, αισθάνεσαι συχνά δίψα. Αυτό συμβαίνει επειδή χρειαζόμαστε νερό για να εξισορροπήσουμε τα επίπεδα νατρίου στο σώμα μας. Φρόντισε να να πιεις ένα ποτήρι νερό όταν φας κάποιο αλμυρό σνακ.

queen.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα