Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Νέα κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Νέα κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές στην Ξάνθη

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει η εξάπλωση του κορονοϊού στη μαθητική κοινότητα της Ξάνθης, καθώς εντοπίστηκαν και νέα κρούσματα που αφορούν μαθητές της περιοχής. 

Μετά το 4ο Γυμνάσιο, το 5ο Δημοτικό και το 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης σειρά πήραν το 3ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης αλλά και το Μειονοτικό Γυμνάσιο Λύκειο της πόλης. 

Και στα δύο αυτά σχολικά συγκροτήματα εντοπίστηκαν κρούσματα που αφορούσαν μαθητές με αποτέλεσμα το Γ5 (και στα δύο σχολεία της Ξάνθης) να κατεβάσει ρολά για 14 ημέρες, όπως προβλέπεται από το σχετικό πρωτόκολλο. Συνεπώς τα τμήματα των δύο σχολείων θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 7 και 8 Νοεμβρίου αντίστοιχα. 

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μια μικρή, αλλά σημαντική, έξαρση του κορονοϊού στα σχολεία της Ξάνθης, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό. 

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως και φοιτητές του ΔΠΘ στην πόλη βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και στο Πανεπιστήμιο. 

Τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3 νέα κρούσματα στην ΠΕ Ξάνθης ενώ μια ημέρα πριν, την Κυριακή, επιβεβαιώθηκαν 11 κρούσματα στην περιοχή. Η Ξάνθη παραμένει στο επίπεδο 2 (επιτήρησης) του υγειονομικού χάρτη. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα