Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Πόσα άτομα επιτρέπονται πλέον σε ταξί και ΙΧ

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Πόσα άτομα επιτρέπονται από Δευτέρα σε ταξί και ΙΧ

Αλλαγές στον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται να βρίσκονται μέσα σε αυτοκίνητα και ταξί φέρνει ο Χάρης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19 που αναμένεται να κάνει «πρεμιέρα» από αύριο στη χώρα. 

Συγκεκριμένα σε αυτόν παρουσιάζεται ο αριθμός των ατόμων που πρέπει να βρίσκονται μέσα σε αυτοκίνητο αλλά και ταξί, ενώ γίνεται διευκρίνιση και για το πόσο άτομα πρέπει να βρίσκονται στα ΜΜΜ, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Στην Ξάνθη, που βρίσκεται στις περιοχές του επιπέδου 2, οι επιβάτες που μπορούν να μπουν σε ένα ταξί ανέρχονται σε 3 άτομα.

Για τα επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) μέχρι επτά (7) θέσεων, επιτρέπεται η μεταφορά τριών (3) επιβατών πλέον του οδηγού.

Σε επίπεδο Περιφέρειας, και η Ροδόπη βρίσκεται στο επίπεδο 2 και συνεπώς ισχύουν οι ίδιοι περιορισμοί με την Ξάνθη, ενώ οι υπόλοιπες περιοχές βρίσκονται στο επίπεδο 1 όπου δεν υπάρχει υπάρχει περιορισμός επιβατών σε ταξί, ούτε σε ΙΧ.

Από την άλλη πλευρά όσον αφορά στα ΜΜΜ, και στα τέσσερα επίπεδα η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Στο επίπεδο 2, που βρίσκονται η Ξάνθη και η Ροδόπη, η πληρότητα πέφτει στα 50%, ενώ είναι υποχρεωτική και χρήση μάσκας στις στάσεις των ΜΜΜ.

Ξάνθη: Πόσα άτομα επιτρέπονται από Δευτέρα σε ταξί και ΙΧ

Επίπεδο 2 – Μεταφορές 

  • Οι αριθμητικοί/ποσοτικοί περιορισμοί στις μετακινήσεις αφορούν τον τόπο/σημείο αναχώρησης ή εσωτερικής μετακίνησης
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλα τα ΜΜ
  • 50% σε ΜΜΜ
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας και στη στάση των ΜΜΜ.
  • 65% σε πλοία
  • Μέχρι 3 επιβάτες σε taxi
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα