Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παράταση του lockdown και μετά τις 30/11 – Χριστούγεννα σε στενό κύκλο

Κοινοποίηση

Παράταση του lockdown και μετά τις 30/11 – Χριστούγεννα σε στενό κύκλο

Σε παράταση του lockdown και μετά τις 30 Νοεμβρίου δείχνει πλέον καθαρά η κυβέρνηση, καθώς δεν εκτιμάται ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία εκείνης της εποχής θα επιτρέπουν την έξοδο από την καραντίνα. Την ίδια ώρα, ωστόσο, στο τραπέζι βρίσκεται το σχέδιο του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς τα Χριστούγεννα, υπό τον όρο ότι η εξέλιξη της πανδημίας θα το επιτρέπει.

Σε αγωνιώδη μάχη με τον χρόνο βρίσκεται όλη η χώρα στην προσπάθεια να αποδώσουν τα μέτρα του λοκντάουν.

Στόχος της κυβέρνησης… μια ανάσα με σταδιακό, αυστηρό άνοιγμα της οικονομίας για Χριστούγεννα σε κλειστό, οικογενειακό κύκλο.

Σχέδιο επανεκκίνησης

  • 7/12 Άνοιγμα σχολείων
  • 14/12 Άνοιγμα λιανεμπορίου
  • 19/12 ή 21/12 Άνοιγμα εστίασης
  • Έως 4 άτομα στα τραπέζια
  • Λήξη ωραρίου συγκεκριμένη ώρα
  • Κλειστά μπαρ και κέντρα διασκέδασης

Το αισιόδοξο σενάριο βασίζεται κυρίως σε μια καλύτερη εικόνα των υγειονομικών δεικτών, οι οποίοι θα δώσουν το πράσινο φως για σταδιακή επανεκκίνηση.

Πρώτος σταθμός, η 7η Δεκεμβρίου με το άνοιγμα το σχολείων. Θα ακολουθήσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 14 Δεκεμβρίου, ενώ στις 19 ή στις 21 Δεκεμβρίου σχεδιάζεται το άνοιγμα των εστιατορίων με πολύ αυστηρά μέτρα.

Με αποστάσεις και 4 άτομα ανα τραπέζι, ενώ φαίνεται σχεδόν σίγουρο ότι θα κλείνουν συγκεκριμένη ώρα.

Μπαρ και κέντρα διασκέδασης δεν προβλέπεται να ανοίξουν ούτε στις γιορτές καθώς η κυβέρνηση εκτιμά ότι αποτελούν χώρους υψηλού συγχρωτισμού.

Η κυβέρνηση παρά τα σχέδια για επανεκίννηση της οικονομίας δείχνει ήδη την παράταση του lockdown KAI μετά την 30η Νοεμβρίου.

Την ίδια ώρα η οικονομία και κοινωνία παλεύουν να σταθούν όρθιοι υπομένοντας τα σκληρά μέτρα αντιμετώπισης του φονικού ιού, ενώ οι αντοχές του ΕΣΥ δοκιμάζονται καθημερινά.

Πηγή: megatv

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα