Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έρχεται στην Ξάνθη το εμβόλιο – Που θα γίνεται ο εμβολιασμός

Κοινοποίηση

Έρχεται στην Ξάνθη το εμβόλιο – Που θα γίνεται ο εμβολιασμός

Στα εμβολιαστικά κέντρα της Ξάνθης αναμένεται να φτάσει τις επόμενες ημέρες το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, όπως προβλέπει το σχέδιο “Ελευθερία” που γνωστοποιήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες. 

Την ερχόμενη Πέμπτη, αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα η δεύτερη παρτίδα των εμβολίων της Pfizer, η οποία θα αποθηκευτεί στο Ωραιόκαστρο και ακολούθως η 4η ΥΠΕ (στην οποία υπάγεται και η Ξάνθη) θα διανέμει το εμβόλιο στη Βόρεια Ελλάδα. 

Σύμφωνα με τον σχετικό προγραμματισμό στόχος είναι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι υγειονομικοί της Βόρειας Ελλάδας. 

Όσον αναφορά τον γενικό πληθυσμό, θα ακολουθήσει νέο στάδιο εμβολιασμού, ενώ για την περίπτωση της Ξάνθης όπως προκύπτει από τα έως τώρα δεδομένα που έχει στη διάθεσή του το XanthiNea.gr, θα χρησιμοποιηθούν τα Κέντρα Υγείας Ξάνθης, Αβδήρων, Εχίνου και Σταυρούπολης. 

Πρόκειται για σημεία στα οποία θα πραγματοποιείται ο εμβολιασμός, ενώ υπάρχει προγραμματισμός και για την αξιοποίηση και άλλων υγειονομικών χώρων εφόσον απαιτηθεί, για τους εμβολιασμούς των κατοίκων της ΠΕ Ξάνθης. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα