Δωρεάν μαζικά rapid test στο Διδυμότειχο – Οδηγίες

Δωρεάν μαζικά rapid test στο Διδυμότειχο – Οδηγίες

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και για την ορθότερη εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στο Νομό Έβρου, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τον Δήμο Διδυμοτείχου διοργανώνει δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid tests) για τον κορωνοϊό, με τη μέθοδο drive through στην πόλη του Διδυμοτείχου.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, ώρες 09:00 έως 15:00, και υποστηρίζεται από την Τροχαία Διδυμοτείχου και το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Διδυμοτείχου. Η Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται έμπροσθεν του ΤΕΙ Νοσηλευτικής, παραπλεύρως του Αστυνομικού τμήματος Διδυμοτείχου, σε ειδικό σημείο, το οποίο θα διαμορφωθεί κατάλληλα για την ασφαλή είσοδο και έξοδο των αυτοκινήτων. Προς αποφυγή του συνωστισμού και για την ασφάλεια των εμπλεκομένων η κίνηση των οχημάτων θα ρυθμίζεται από την Τροχαία.

Για τη μετακίνησή τους με σκοπό τη συμμετοχή στην παραπάνω δράση οι πολίτες θα αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033. Στη συνέχεια θα προσέρχονται στο προαναφερόμενο σημείο, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο. Οι πολίτες θα υποβάλλονται στην εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και  δειγματοληψία για τον κορωνοϊό μέσα από το αυτοκίνητό τους τη στιγμή διέλευσής τους από το σημείο ελέγχου.

Τα αρνητικά αποτελέσματα του τεστ COVID-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου.

Η παρούσα δράση έχει στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, καθώς δεν χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο, διαγνωστικά κέντρα κλπ, ενώ παράλληλα παρέχει σημαντική αποφόρτιση του συστήματος Υγείας.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال