Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Χαρδαλιάς: Στο κόκκινο η Ξάνθη – Διασπορά του κορονοϊού στα χωριά

Κοινοποίηση

Χαρδαλιάς: Στο κόκκινο η Ξάνθη – Διασπορά του κορονοϊού στα χωριά


Έκκληση στους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους – Αυξάνονται οι έλεγχοι 

Στις έξι πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές συμπεριλαμβάνεται η Ξάνθη, η οποία βρίσκεται στο κόκκινο σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά. 

Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής υπάρχουν έξι περιοχές της Ελλάδας οι οποίες συνεχίζουν να προβληματίζουν τους ειδικούς, καθώς σε αυτές ο αριθμός των κρουσμάτων δεν υποχωρεί. 

Μια εξ’ αυτών είναι και η Ξάνθη, στην οποία όπως δήλωσε ο κύριος Χαρδαλιάς υπάρχουν 376 ενεργά κρούσματα εκ των οποίων τα 38 νοσηλεύονται. 

Περιοχές που μας προβληματίζουν είναι η Ξάνθη, η Πέλλα, η Φλώρινα, η Δράμα, η Πιερία και η Ημαθία. Σε αυτές τις περιοχές το επιδημιολογικό φορτίο δεν υποχωρεί και παρουσιάζουν σταθερό αριθμό κρουσμάτων και δεν μειώνονται, σε αντίθεση με άλλες περιοχές. Ιδιαίτερα σε αυτές τις περιοχές, τα κρούσματα παρουσιάζονται στα χωριά. Κάνουμε σύσταση για την αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης, ενώ αναμένεται περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων” τόνισε χαρακτηριστικά ο κύριος Χαρδαλιάς. 

Παράλληλα, επισήμανε πως πραγματοποιήθηκε – νωρίτερα την Παρασκευή – τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι από την Ξάνθη καθώς και από τις άλλες “κόκκινες” περιοχές, όπου και συζητήθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες για τους ελέγχους και την πορεία εξάπλωσης του ιού.

Στο κόκκινο και η ΑΜΘ 

Αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα, δηλαδή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλη τη χώρα που δεν έχουν ολοκληρώσει την κατ’ οίκον απομόνωση, είναι 16.617, ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας.

Αναλυτικότερα, απ’ αυτά, τα 7.031, δηλαδή ποσοστό 42,3%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 3.267, δηλαδή ποσοστό 19,7%, βρίσκονται στην Περιφέρεια της Αττικής, 1.777, δηλαδή 10,7%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 1.590, δηλαδή 9,6%, βρίσκονται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και 632, 3,8%, στη Δυτική Μακεδονία.

Όπως παρατήρησε ο κ. Χαρδαλιάς, το 86,1% των ενεργών κρουσμάτων κατανέμεται γεωγραφικά σε 5 από τις 13 Περιφέρειες της χώρες. Ειδικότερα, σημείωσε πως το 66,4% βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ελλάδας. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα