Page Nav

HIDE

Grid

LIST_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

Τιτλοι Ειδησεων:

latest

Συνταγή της ημέρας: Τραγανή πατατόπιτα με κιμά και ελιές

1 ΩΡΑ ΚΑΙ 15΄ | ΕΥΚΟΛΟ Υλικά για 12 άτομα 1 καρότο 200 γρ. κολοκυθάκια 1 πράσο 150 γρ. πιπεριές πολύχρωµες 2 φρέσκα κρεµµυδάκια 1 κιλό πατάτ...

Συνταγή: Τραγανή πατατόπιτα με κιμά και ελιές

1 ΩΡΑ ΚΑΙ 15΄ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 12 άτομα

  • 1 καρότο
  • 200 γρ. κολοκυθάκια
  • 1 πράσο
  • 150 γρ. πιπεριές πολύχρωµες
  • 2 φρέσκα κρεµµυδάκια
  • 1 κιλό πατάτες βρασµένες
  • 100 γρ. ελιές µαύρες, χωρίς κουκούτσι
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • 5-6 φύλλα δυόσµου
  • 60 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα χωριάτικα ολικής άλεσης
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο
  • σουσάµι µαύρο για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Τρίβουµε το καρότο και τα κολοκυθάκια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τα αλατίζουµε και τα βάζουµε σε ένα σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους. Ψιλοκόβουµε το πράσο, τις πιπεριές και το κρεµµυδάκι και τα σοτάρουµε σε µεγάλο τηγάνι µαζί µε το καρότο και τα κολοκυθάκια για 4΄-5΄ µέχρι να µαλακώσουν.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις. Σε ένα µεγάλο µπολ πολτοποιούµε τις πατάτες και προσθέτουµε τα σοταρισµένα λαχανικά, τις ελιές ψιλοκοµµένες, τα µυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και τη µισή ποσότητα του ελαιόλαδου.

Σε ένα µέτριο, καλά λαδωµένο ταψί απλώνουµε το ένα φύλλο. Το λαδώνουµε και από πάνω στρώνουµε τη γέµιση. Σκεπάζουµε την πατατόπιτα µε το δεύτερο φύλλο. Αλείφουµε την επιφάνεια µε λάδι, ραντίζουµε µε λίγο νερό και πασπαλίζουµε µε λίγο µαύρο σουσάµι.

Ψήνουµε την πατατόπιτα για 45΄ στην κάτω θέση του φούρνου στις αντιστάσεις.

TIP: Χρησιµοποιήστε και οποιοδήποτε άλλο λαχανικό εποχής σας αρέσει.

Συνταγή – Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη