Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Χρυσές» πωλήσεις κάνουν οι καρύδες στην Ελλάδα λόγω… Survivor

Κοινοποίηση

«Χρυσές» πωλήσεις κάνουν οι καρύδες στην Ελλάδα λόγω... Survivor

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Λαχαναγορά Αθηνών, Γιάννης Σιδέρης, μιλά αποκλειστικά στο KoolNews.gr για τη νέα εμμονή των Ελλήνων καταναλωτών! Πόσες και πόσο πωλούνται;

Το Survivor εκτός από υψηλά νούμερα τηλεθέασης στον ΣΚΑΪ έφερε και… Ανάσταση στην πώληση της καρύδας!

Ο Έλληνας καταναλωτής μοιάζει να μπήκε για τα καλά σε mood Survivor, καθώς, όπως αποκαλύπτεται, οι τηλεθεατές θέλησαν να φέρουν στο σπίτι τους την εξωτική γεύση της –μέχρι πρότινος αδιάφορης για εκείνους- ινδικής καρύδας.

Οι έμποροι έχουν ξαφνιαστεί με τη μαζική προσέλευση του κόσμου που θέλει να προμηθευτεί καρύδες, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανές ενδιαφέρον για το εξωτικό αυτό φρούτο».

Τι πραγματικά συμβαίνει, όμως, με τη ζήτηση και τις πωλήσεις της καρύδας στην Ελλάδα;

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Λαχαναγορά Αθηνών και ιδιοκτήτης του «Μανάβικου της Λαχαναγοράς», κύριος Γιάννης Σιδέρης, μιλά αποκλειστικά στο KoolNews.gr για τα νέα δεδομένα στις πωλήσεις του φρούτου που… μίσησαν Διάσημοι και Μαχητές στο Survivor, εξηγώντας το πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα μετά την τεράστια επιτυχία του προγράμματος του ΣΚΑΪ.

Έχει αυξηθεί η ζήτηση της καρύδας μετά την επιτυχία του Survivor;

«Σαφώς, ο κόσμος έχει περιέργεια. Εκεί που πουλούσαμε 10 καρύδες ολόκληρο τον μήνα, πλέον δίνουμε 20 περίπου την εβδομάδα. Ο κόσμος τη ζητά πολύ».

Πόσο ζυγίζει και πόσο πωλείται μια καρύδα;

«Ζυγίζει κάτι παραπάνω από μισό κιλό και του πουλάμε 90 λεπτά του ευρώ το κομμάτι».

Έχετε μπει στη διαδικασία να σκεφτείτε τρόπους να προμοτάρετε περισσότερο το προϊόν;

«Έχουν βγει νέες πατέντες καρύδας, τις οποίες όμως φοβάμαι να φέρω στο κατάστημά μου λόγο αυξημένης τιμής. Πρόκειται για καθαρισμένες καρύδες (δηλαδή χωρίς μαλλί) και με σπασμένο το καπάκι τους, ώστε να είναι πιο εύκολη η κατανάλωση του γάλατός της. Επιπλέον, κυκλοφορούν κι αυτές που είναι επίσης καθαρισμένες, με άλλο καπάκι και… καλαμάκι για το γάλα».

Και ποια η τιμή τους;

«Από εκεί που οι απλές καρύδες πωλούνται έναντι 90 λεπτών, οι συγκεκριμένες κοστίζουν 4,50 ευρώ».

Φυσικά, η ανησυχία του κυρίου Σιδέρη για το κατά πόσο ο καταναλωτής θα ανταποκριθεί στα συγκεκριμένα προϊόντα είναι λογική και άκρως δικαιολογημένη, καθώς αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι το γεγονός πως το γάλα που περιέχει η καρύδα είναι ελάχιστο. Με άλλα λόγια για απολαύσει ένα ποτήρι γάλατος καρύδας θα χρειαστεί περίπου 3 – 4 μεγάλες καρύδες.

Τι κι αν στις Ελλάδα οι πωλήσεις οι πωλήσεις καρύδας αυξήθηκαν κατά 800%; Το μόνο βέβαιο είναι το γεγονός πως οι παίκτες του survivor δεν υπάρχει περίπτωση να την ξαναβάλουν στο στόμα τους!

reader.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα