"Ξυπνούν" μνήμες από τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

"Ξυπνούν" μνήμες από τα βασανιστήρια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Δικάζονται σε δεύτερο βαθμό οι Κρητικοί που κατηγορήθηκαν για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατ' εξακολούθηση

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων εκδικάζεται στις 16 Μαρτίου, σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του κρητικού σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα, τον Ιούνιο του 2019, το Δικαστήριο είχε κρίνει ένοχους 8 από τους 9 Κρητικούς, οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατ' εξακολούθηση στην υπόθεση του αδικοχαμένου Βαγγέλη.

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων επέβαλε τότε στους 5 από τους 8 κατηγορουμένους ποινή φυλάκισης 36 μηνών με αναστολή μέχρι την έφεση, ενώ στους 3 επιβλήθηκε ποινή 150 ωρών κοινωφελούς εργασίας στο Ηράκλειο, καθώς κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν ανήλικοι.

Ο 20χρονος φοιτητής από το Ρέθυμνο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς στις 6 Φεβρουαρίου του 2015.  Στις 16 Μαρτίου του 2015 εντοπίζεται η σορός του και ξεκινά η αποκάλυψη μιας ανατριχιαστικής υπόθεσης που έφερε στην επιφάνεια με σκληρό τρόπο το πρόβλημα του εκφοβισμού (bullying) σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Η σορός του άτυχου Γιακουμάκη έφερε τραύματα από μαχαίρι, ενώ κατά τη διάρκεια των ερευνών αποκαλύφθηκαν τα περιστατικά βίας και εκφοβισμού εναντίον του, τα οποία θεωρείται ότι ήταν τα αίτια που τον ώθησαν να εξαφανιστεί.

Το πτώμα του βρέθηκε 800 μέτρα μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή, ενώ σε ολόκληρη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν πορείες και συγκεντρώσεις στη μνήμη του, αλλά και με στόχο την εξάλειψη του μπούλινγκ στην χώρα μας.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال