Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ανήλικοι επαίτες με κουτάβια στην Ξάνθη [ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση

Ανήλικοι επαίτες με κουτάβια στην Ξάνθη [ΦΩΤΟ]

Ανήλικοι ή και νεαροί επαίτες που συνοδεύονται από μικρά κουτάβια καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στην Ξάνθη.

Πρόκειται για κάτι που φαίνεται πως άρχισε να απασχολεί έντονα τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι έσπευσαν να εκφράσουν και δημόσια τους προβληματισμούς τους, τόσο για τους ανήλικους που εξωθούνται στην επαιτεία όσο και για τα κουτάβια. 

Όπως προκύπτει από την έρευνα του XanthiNea.gr, φαίνεται πως πρόκειται για άτομα μεταφερόμενα, τα οποία έχουν εντοπιστεί και σε άλλες γύρω πόλεις.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός νεαρού με ένα κουτάβι και ένα μουσικό όργανο ο οποίος έπαιζε μουσική το πρωί του Σαββάτου στο κέντρο της Ξάνθης. Το ίδιο ακριβώς άτομο, με το ίδιο κουτάβι, εντοπίστηκε μέσα στην εβδομάδα και στην Κομοτηνή.

Αντίστοιχα, ένας ανήλικος με ένα κουτάβι έπαιζε επίσης μουσική στο κέντρο της Ξάνθης ζητώντας χρήματα από τους διερχόμενους πολίτες.

Τα ερωτήματα φυσικά που ανακύπτουν είναι δύο: πρώτον, εάν έχει υποπέσει στην αντίληψη των δομών πρόνοιας η παρουσία ανηλίκων επαιτών στους δρόμους της πόλης και έχει διερευνηθεί η ταυτότητα τους και ποιοι τους ωθούν σε τέτοιες πράξεις και δεύτερον εάν τα κουτάβια που φέρουν μαζί τους (άξιο αναφοράς το γεγονός πως πρόκειται για μικρά πανομοιότυπα ζώα) λαμβάνουν την κατάλληλη φροντίδα, καθώς δεν είναι λίγες οι αναφορές πως συνήθως τα κουτάβια κοιμούνται, παρά την οχλαγωγία, κάτι που γεννά ερωτηματικά ακόμη και για το εάν τους χορηγείται κάποια υπνωτική ουσία.

Δείτε τι κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του XanthiNea.gr:

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα