Κλείνει η Νυμφαία - Πλήγμα για τον τουρισμό στην Θράκη

Κλείνει η Νυμφαία - Πλήγμα για τον τουρισμό στην Θράκη

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση πως παρά το άνοιγμα του τουρισμού σε ολόκληρη τη χώρα, ο μεθοριακός σταθμός της Νυμφαίας στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, κατεβάζει ρολά μέχρι τις 24/05.

Πρόκειται για μια αιφνιδιαστική κίνηση η οποία ωστόσο βάζει φρένο στην έλευση τουριστών στην περιοχή τόσο της Θράκης όσο και ευρύτερα της ΑΜΘ, μιας και πρόκειται για ένα πέρασμα που χρησιμοποιούν οι τουρίστες από Βουλγαρία, Ρουμανία και τις γύρω χώρες, για να επισκεφτούν την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Όπως ήταν αναμενόμενο η είδηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις με τους επαγγελματίες του τουρισμού να κάνουν λόγο για ένα μεγάλο πλήγμα για την τοπική οικονομία.

Η δήλωση διαμαρτυρίας του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Ιωαννης Γκαρανης για το ανεξήγητο κλείσιμο του συνοριακού σταθμού Νυμφαία – Μακάζα στους τουρίστες.

Ανήμερα του εορτασμού της εθνικής επετείου μας, η Κυβέρνηση αιφνιδιαστικά και εντελώς αναιτιολόγητα αποφάσισε να εξαιρέσει την περιοχή μας από τα νέα μέτρα ανοίγματος του τουρισμού στη χώρα μας. Χωρίς καμία προφανή λογική εξήγηση κλείνουν την πόρτα εισόδου στους τουρίστες, που θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα μέσω της πύλης εισόδου της Νυμφαίας Κομοτηνής!

Εξαιρώντας, έτσι, για άλλη μια φορά τον τόπο μας από τη δυνατότητα να ανατάξει μέσω του τουρισμού τη βαριά πληττόμενη από την κρίση της πανδημίας οικονομία του.

Θα πρέπει να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και να ανακληθεί η παράλογη και κατάφωρα άδικη απόφαση. Η Κομοτηνή και η Ροδόπη δεν μπορεί ν΄ αποτελεί το αποπαίδι της ανάπτυξης!

Οι υπεύθυνοι οφείλουν ν’ απαντήσουν άμεσα και να ακυρώσουν την απόφαση, που βάζει ταφόπλακα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής!

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال