Αυτός είναι ο ιερέας που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στους Μητροπολίτες

Αυτός είναι ο ιερέας που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στους Μητροπολίτες

“Τους επιτέθηκα γιατί με καθαίρεσαν”, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ο ιερέας που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στους Μητροπολίτες, στη Μονή Πετράκη. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο δράστης, ο οποίος ανήκε στη Μητρόπολη Βέροιας, χαρακτήρισε “σκευωρία” την υπόθεση ναρκωτικών για την οποία κατηγορήθηκε και στη συνέχεια καθαιρέθηκε. 

Το ρεπορτάζ του newsit.gr αναφέρει πως ο ιερέας από την Βέροια είχε ήδη καθαιρεθεί πρωτόδικα, ενώ σήμερα (23.06.2021) εκδικαζόταν η έφεση, με τον -μετέπειτα- δράστη να αντιλαμβάνεται ότι το κλίμα ήταν για τον ίδιο «βαρύ». Στο άκουσμα της απόφασης του Συνοδικού Δικαστηρίου έβγαλε ένα μπουκάλι με το καυστικό υγρό και το έριξε πάνω στην έδρα, όπου κάθονταν επτά μητροπολίτες.
Ακολούθως, τράπηκε σε φυγή, ωστόσο τον πρόλαβε ένας από τους αστυνομικούς που βρισκόταν στη Μονή Πετράκη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί κι αυτός στα πάνω και κάτω άκρα.

Σοκαρισμένος ο Ιερώνυμος


Στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου αρχικά διακομίσθηκαν και οι επτά Μητροπολίτες, που δέχθηκαν την επίθεση με καυστικό υγρό, βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μαζί με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλιας.  

“Να πω ενα μεγαλο ευχαριστώ στον υπουργό Υγείας και τους συνεργάτες του που έσπευσαν με ταχύτητα και αποφύγαμε τα χειρότερα. Είναι δυσκολη η κατάσταση, αλλά πιστεύουμε ότι θα ξεπεραστεί. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία”, είπε αρχικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Και συνέχισε: “Ο δράστης δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν στο λειτούργημα του. Και πάνω στην απελπισία του, στην εκδικητικότητα του, είχε εφοδιαστεί με καυστικό υγρό και έριξε προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου. Επτά πρόσωπα είναι αυτά που έχουν πάθει εγκαύματα, άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα. Είναι κάτι που μας προβληματίζει. Είναι πρωτόγνωρα αυτά τα φαινόμενα βίας”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ / newsit.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.  
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال