Τουρκία: Ο Ντεστιτζί ζητά «αντίποινα» για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

Τουρκία: Ο Ντεστιτζί ζητά «αντίποινα» για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

Θέλει αντίποινα γιατί δεν αναγνωρίζουμε τους... «τούρκους» στη Θράκη και σε... άλλες περιοχές της Ελλάδας!

Διαγωνισμό στον ακραίο ανθελληνισμό κάνουν οι Τούρκοι πολιτικοί, που μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου που έβαλε ταφόπλακα στα σχέδια της Άγκυρας για την Θράκη μας σχετικά με την χρήση του όρου «τουρκικός», έχουν ξεπεράσει κάθε όριο πρόκλησης.

Αυτή τη φορά ο ηγέτης του Great Unity Party (BBP) Mustafa Destici κάλεσε την τουρκική κυβέρνηση να αφαιρέσει τις ελληνικές και αρμενικές αναφορές από εκκλησίες και σχολεία στα νησιά των Πριγκήπων της Κωνσταντινούπολης, σε αντίποινα για τη «μεταχείριση της τουρκικής μειονότητας» στην Ελληνική Θράκη!

«Στις πόρτες όλων των εκκλησιών και των μειονοτικών κτιρίων, υπάρχει η φράση Ελληνικά. Αφαιρέστε τη «ελληνική» φράση από αυτές και ας βάλουμε τη φράση «Ορθόδοξη Σχολή ή Εκκλησία» για εκείνες που είναι ελληνικής προέλευσης, ενώ «Γρηγοριανός Χριστιανός» για εκείνους της Αρμενικής καταγωγής », δήλωσε ο Destici την Τετάρτη 14 Ιουλίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Ο Destici είπε ότι αυτή η εφαρμογή θα πρέπει να συνεχιστεί έως ότου η Ελλάδα σταματήσει να αναφέρεται στη μουσουλμανική μειονότητα ως «Μουσουλμάνοι» και αντ ‘αυτού να την περιγράφει ως «Τουρκική»!

«Έως ότου η Ελλάδα αναγνωρίσει επίσημα την τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη και άλλες περιοχές της Ελλάδας, έως ότου συμμορφωθεί με τη Συνθήκη της Λωζάνης και εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ας το κάνουμε αυτό [αφαίρεση ελληνικών αναφορών από εκκλησίες]» δήλωσε προκλητικά ο Destici.

Το BBP του Destici είναι μέρος της συμμαχίας μεταξύ του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και του Κόμματος Εθνικιστικών Κινήσεων (MHP) δηλαδή των Γκρίζων Λύκων!


newsbreak.gr 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.    

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال