Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επίθεση με «fake news» για τη Θράκη από την Τουρκία

Κοινοποίηση

Επίθεση με «fake news» για τη Θράκη από την Τουρκία

Σε μια επίθεση με «fake news» κατά της Ελλάδας, με έμφαση κυρίως στη Θράκη, έχει επιδοθεί τα τελευταία 24ωρα η Τουρκία, ακολουθώντας την πάγια πολιτική της προπαγάνδας και των παραποιημένων ειδήσεων. 

Μετά τους ισχυρισμούς – εντελώς αβάσιμους – πως πίσω από τις καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν την Τουρκία, βρίσκονται Έλληνες κατάσκοποι, η γειτονική χώρα έβαλε στο στόχαστρο για μια ακόμη φορά τη Θράκη. 

Τη Δευτέρα, κατηγόρησε την Ελλάδα πως κλείνει 12 μειονοτικά σχολεία, κάτι που όπως ανέφερε η Τουρκική πλευρά αποτελεί παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης. 

Άμεση ήταν η απάντηση της Ελλάδας, που έσπευσε να καταγγείλει την Άγκυρα για παραπληροφόρηση, εξηγώντας πως πρόκειται για σχολεία με ελάχιστο αριθμό μαθητών, τα οποία δεν μπορούν να λειτουργήσουν, και οι μαθητές μεταφέρονται σε άλλα σχολεία, σε κοντινή απόσταση. 

“Η Ελλάδα, σε αντίθεση με την Τουρκία, συνεχίζει να εφαρμόζει πιστά τις προβλέψεις της συνθήκης της Λωζάννης. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη αριθμεί περίπου 120.000 μέλη. Η ελληνική στην Τουρκία έχει συρρικνωθεί σε μόλις 3.000. Την στιγμή που την εποχή της Λωζάννης ήταν ισάριθμες. Για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, στη Θράκη θα λειτουργήσουν άνω των 100 μειονοτικών δημοτικών ενώ στην Κωνσταντινούπολη μόνο 3” τονίζει μεταξύ άλλων το ΥΠΕΞ. 

Λίγα μόλις 24ωρα πριν, η Τουρκία έσπευσε να επιτεθεί στην Ελλάδα με ένα ακόμη «fake news», αυτή τη φορά για νεκρό Τούρκο πολίτη από ελληνικά πυρά στα σύνορα με τον Έβρο. 

Περιστατικό ωστόσο που έσπευσε επίσης να διαψεύσει η Ελληνική πλευρά, με την Αστυνομία αλλά και το ΥΠΕΞ να προχωρούν σε ανακοινώσεις αντικρούοντας τους ισχυρισμούς. Η Τουρκία κάλεσε την Ελληνίδα επιτετραμμένη στην Άγκυρα, Ελένη Βακάλη, να υποβάλει επίσημο διάβημα για το περιστατικό, επιχειρώντας να δημιουργήσει ένταση αλλά και αποπροσανατολισμό της τουρκικής κοινής γνώμης.

Είναι γνωστή άλλωστε η επιρροή που ασκεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας στα ΜΜΕ της χώρας, τα οποία σπεύδουν να αναπαράγουν την προπαγάνδα του κατά της Ελλάδας, ακολουθώντας συγκεκριμένη πολιτική γραμμή. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα