Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δεν «σηκώνει μανίκια» η Ξάνθη – Ελάχιστοι εμβολιασμοί ανά ημέρα

Κοινοποίηση

Ιδιαίτερα χαμηλά παραμένουν – σταθερά τους τελευταίους μήνες – τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ξάνθη, με την προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα να παραμένει ισχνή, παρά την έξαρση κρουσμάτων αλλά και θανάτων από επιπλοκές της νόσου Covid-19 στην περιοχή. 

Χαρακτηριστικό των ρυθμών με τους οποίους προχωρούν οι εμβολιασμοί στην περιοχή το γεγονός πως την Τρίτη (26/10) πραγματοποιήθηκαν μόλις 57 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στην περιοχή ενώ το συνολικό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης αγγίζει μετά βίας το 50% του πληθυσμού της Ξάνθης. 

Την ίδια ημέρα, 165 πολίτες παρουσιάστηκαν σε κάποιο από τα εμβολιαστικά κέντρα της Ξάνθης για να λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου ενώ συνολικά 2.196 άτομα έχουν προχωρήσει στην τρίτη δόση. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης απηύθυνε πρόσφατα νέα έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να εμβολιαστούν, ζητώντας να συμβουλεύονται τους γιατρούς τους και όχι τα fake news και τις θεωρίες συνωμοσίας που κατακλύζουν το διαδίκτυο. 

Από την πλευρά της η Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου επισήμανε το γεγονός πως στην Ξάνθη (όπως και στη Δράμα) παρατηρείται «σημαντική αύξηση των νοσηλειών αλλά και της θνητότητας που είναι από τις υψηλότερες που καταγράφονται στην επικράτεια». 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα