Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έρχονται στην Ελλάδα 2.000 μονοκλωνικά φάρμακα

Κοινοποίηση

Επελαύνει ο κορονοϊός σε όλη τη χώρα με τον καθηγητή φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης Ευάγγελος Μανωλόπουλος να μιλάει για τα οφέλη των μονοκλωνικών φαρμάκων.

«Νομίζω ότι είναι λίγο βαρετή η απάντηση , άλλα υπάρχουν ακόμα πολλοί μη εμβολιασμένοι. Αυτό το 30- 35% των μη εμβολιασμένων πολλοί από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι δίνει όλα αυτά τα κρούσματα», είπε μιλώντας στη εκπομπή Live News για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στο LIVE NEWS.

«Ο κόσμος έχει χαλαρώσει δεν φοράει μάσκες. Κλείνετε όλο και περισσότερο σε κλειστούς χώρους γιατί ο καιρός χαλάει και έχουμε αυτή την εικόνα και αν δεν αλλάξει πιθανόν θα χειροτερέψει», πρόσθεσε ο καθηγητής.

«Είναι τα μονοκλωνικά τα οποία χορηγούνται νωρίς. Δεν ξέρω αν θα χορηγηθούν σε όλους γιατί έχει πάρει λιγα η ΕΕ, όπως ξέρουμε, κάποια από αυτά και η Ελλάδα. Φτάνουν στην Ελλάδα 2000 τις επόμενες ημέρες, άλλα δεν μπορούν να χορηγηθούν σε όλους. Χορηγούνται κριτήρια ηλικία ή παθήσεων», διευκρίνισε ο κ. Μανωλόπουλος για τα μονοκλωνικά φάρμακα.

Σχετικά με τα μονοκλωνικά φάρμακα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες η πρώτη παραγγελία των 2.000 δόσεων να έρθει στη χώρα μας έως τις 11 Νοεμβρίου. Τα κριτήρια για τα μονοκλωνικά, πρόσθεσε, τα εξετάζει η Επιτροπή Λοιμώξεων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι σε όλες τις χώρες τα φάρμακα αυτά δίνονται, με προτεραιότητα, σε άτομα που είναι ανοσοκατεσταλμένα.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα