Στο πρόγραμμα Erasmus το 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS +   ΣΤΟ 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

Συνάντηση συνεργατών

Το 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης , από το προηγούμενο σχολικό έτος (2020-2021), συμμετέχει ως εταίρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS +  με τίτλο: « North, south, east and west movement in Europe and cohesion through European values» το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τα σχολεία   REALSCHULE SENNE (  Bielefeld - Γερμανία)  MUNKEVAENGETS SKOLE ( Kolding -  Δανία)  GÖKCEADA RUM ORTAOKULU (  Ίμβρος – Τουρκία ).

Το πρόγραμμα ασχολείται με το θέμα της μετανάστευσης – προσφυγιάς κατά τη διάρκεια του τελευταίου αιώνα σε κάθε  συμμετέχουσα πόλη, αναζητώντας τις ομοιότητες – διαφορές και αλληλεπιδράσεις .

Μετά από μία δύσκολη χρονιά πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη από 26  έως 30 Σεπτεμβρίου 2021 η πρώτη δια ζώσης  συνάντηση των εκπαιδευτικών από όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία.

Έγινε αποτίμηση της εξ αποστάσεως συνεργασίας κατά την πρώτη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος, τέθηκαν νέοι στόχοι , δρομολογήθηκαν οι μελλοντικές δράσεις καθώς επίσης και οι ανταλλαγές επισκέψεων ανάμεσα στα σχολεία.

Πρέπει να σημειωθεί όμως πως με την ευκαιρία της συμμετοχής στο πρόγραμμα ενός συναδέλφου με κινητικό πρόβλημα, αναδείχθηκε για ακόμα μια φορά το μεγάλο πρόβλημα προσβασιμότητας των ΑΜΕΑ στην πόλη μας. 

Ελπίζουμε αυτό το πρόγραμμα  να  αποτελέσει ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ αφορμή για τη διευθέτηση αυτού του σημαντικότατου θέματος. 

Ελπίζουμε σε μια ομαλή συνέχεια και στην επιτυχία του προγράμματος.

Η παιδαγωγική ομάδα ERASMUS του 1ου Γυμνασίου Ξάνθης

  • Χρυσάνθη Χαδούλα ( συντονίστρια)
  • Σοφία Αναστασιάδου
  • Διονυσία Γκούβερη
  • Μυρσίνη Σουγιουλτζή
  • Μαρία Τονονίδου
  • Βικτωρία Τρυφέρη
  • Γεωργία Τσερκίντζελη

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال