Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα αποκτά η Ελλάδα

Κοινοποίηση

Με περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα ενισχύεται η Ελλάδα, ενώ παράλληλα επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας τους και τις Κυριακές, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους πολίτες να εμβολιάζονται πιο γρήγορα. 

Αυτό ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, το απόγευμα της Δευτέρας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Υπουργείου. 

«Λόγω της αυξημένης πίεσης που έχουμε στα ραντεβού, η επιχείρηση «Ελευθερία» αυξάνει συνεχώς τη δυναμικότητά της, εντάσσοντας νέα εμβολιαστικά κέντρα και από τα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα που είχαμε ανεπτυγμένα το Σεπτέμβριο, αυτή τη στιγμή, τις τελευταίες ημέρες έχουμε προσθέσει περισσότερα από 800 εμβολιαστικά κέντρα και είμαστε στα 2.300» σημείωσε ο ίδιος. 

Μάλιστα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «η δυναμικότητα για το μήνα Δεκέμβριο ξεπερνάει τα 2.635.000 εμβολιασμούς με μία ημερήσια δυναμικότητα άνω των 100.000. Έχει επεκταθεί το ωράριο και στις αμέσως επόμενες ημέρες θα δείτε και άλλες επιπλέον προσπάθειες, έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα για να έχουμε όλο και περισσότερους εμβολιασμούς τόσο το νωρίτερο και με προσθήκη ημερών αλλά και με προσθήκη άλλων εμβολιαστικών κέντρων». 

Ο Γ.Γ. σημείωσε, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, πως μέσα στον Δεκέμβριο θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να εμβολιάζονται και τις Κυριακές. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα