Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πολιτική κόντρα στη Βουλή κατά την τοποθέτηση Ζεϊμπέκ

Κοινοποίηση

Έντονη πολιτική κόντρα αλλά και κύμα αρνητικών σχολίων σε ΜΜΕ και social media προκάλεσε η τοποθέτηση του Βουλευτή Ξάνθης με τον ΣΥΡΙΖΑ, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, την Τρίτη στη Βουλή. 

Όλα ξεκίνησαν όταν σε βίντεο – απόσπασμα από τη συνεδρίαση της Βουλής, ο ίδιος ακούγεται να δηλώνει πως η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος (θέση που ακούγεται να επαναλαμβάνει) σε αντίθεση με την Τουρκία ενώ έφερε ως παράδειγμα το ότι στη γείτονα χώρα τα σχολεία δεν ξεκινούν με το κοράνι σε αντίθεση με τα ελληνικά σχολεία όπου ακούγεται η προσευχή κατά την έναρξη των μαθημάτων. 

Άμεση ήταν η αντίδραση αρκετών Βουλευτών που βρίσκονταν στην αίθουσα του Κοινοβουλίου με την Ντόρα Μπακογιάννη να χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» τη θέση του που εξέφρασε ο Ζεϊμπέκ ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και η αντίδραση από τον Βουλευτή της ΝΔ στη Ροδόπη, Ευριπίδη Στυλιανίδη. 

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος έσπευσε να υπερασπιστεί τον Ζεϊμπέκ λέγοντας πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Άλλο ήθελε να πει ο Ζεϊμπέκ. Αυτό που εννοούσε ήταν ότι πρέπει να γίνουν βήματα για τον πλήρη προσδιορισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους».

Λίγη ώρα αργότερα ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν και πως απομονώθηκε ένα τμήμα αυτών που διακινήθηκε στα social media και στα ΜΜΕ. 

«“Ενόψει εκτεταμένων διαστρεβλώσεων ενός τμήματος της ομιλίας μου σήμερα στη Βουλή, διευκρινίζω ότι συνέκρινα καθ’ υπερβολή τα πολιτειακά συστήματα Ελλάδας-Τουρκίας με σκοπό να αναφερθώ στην ανάγκη κατάργησης της Σαρία στη Θράκη, που αποτελεί παραφωνία θρησκευτικής νομικής ρύθμισης σε ένα κοσμικό κράτος. Σαφέστατα αναγνωρίζω τις προβλέψεις του Συντάγματος περί ανεξιθρησκίας και θρησκευτικής ουδετερότητας. Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζω και εγώ την ανάγκη πλήρους λειτουργικού διαχωρισμού πολιτείας και εκκλησίας» τονίζει ο Βουλευτής της Ξάνθης.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα