Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πανελλήνια συγκίνηση για τον Καραχότζα, τη «φωνή» των Πομάκων

Κοινοποίηση

Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε η είδηση του θανάτου του ιδιαίτερα αγαπητού Ξανθιώτη δημοσιογράφου, Σεμπαϊδήν Καραχότζα, ο οποίος πέθανε σε ηλικία μόλις 42 ετών μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο δραστήριος δημοσιογράφος αποτελούσε τη «φωνή» των Πομάκων δίνοντας προσωπικούς αγώνες τόσο για τη διάσωση της γλώσσας των Πομάκων της Θράκης, όσο και του πολιτισμού, των εθίμων και της ιστορίας τους. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε «στοχοποιηθεί» από ακραίους κύκλους, υποστηρικτές της Άγκυρας. 

Ο Καραχότζα, νοσηλευόταν από το Σάββατο στο Νοσοκομείο της Καβάλας όπου και κατέληξε τελικά την Τρίτη. Ήταν μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας Θράκης (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.) και ιδιοκτήτης της τοπικής ενημερωτικής πύλης xanthinet.gr.

«Μόλις ειδοποιήθηκα ότι χάσαμε έναν σπουδαίο Έλληνα, φίλο και αδελφό μου. Ο γενναίος Πομάκος δημοσιογράφος, συγγραφέας και μαχητής των εθνικών ιδεών Σεμπαεδήν Καραχότζα δεν είναι πια μαζί μας. Αιωνία του η μνήμη… Καλή αντάμωση φίλε μου» έγραψε στα social media o δημοσιογράφος, εκδότης της Ενδοχώρας, και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης o Γιάννης Κουριαννίδης, προσωπικός φίλος και συνεργάτης του εκλιπόντα.

«Φίλε μου Σέμπα, πατριώτη Σεμπαιδην Καραχοτζα έφυγες νωρίς , αλλά άφησες εντολή στην πολιτιστική κληρονομιά των Πομάκων να τιμούν την Ελλάδα, να αγαπούν την Ελλάδα και να μην επιτρέπουν σε κανέναν να αμφισβητήσει ποτέ τον πατριωτισμό των Πομάκων , να ΜΗΝ επιτρέπουν σε κανένα ξένο παράγοντα να μας πουν Τούρκους λόγω θρησκείας. Φίλε Σέμπα παλεψες πολυ, αν και μικρόσωμος ήσουν ο πιο ψηλός από όλους, περήφανος, αδιαπραγματευτος, ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ!!! Σε ευχαριστώ, σε ευχαριστούμε και σου υπόσχομαι ότι ο αγώνας σου δεν θα πάει χαμένος, οι ρίζες σου θα βγάλουν καρπούς στην Θράκη. Έχεις τον λόγο μου Σέμπα!» έγραψε από την πλευρά του ο πρώην πολιτευτής των ΑΝΕΛ στην Ξάνθη, Ιρφάν Μεχμέτ Αλή, σε μία ιδιαίτερα συγκινητικά ανάρτησή του στα social media. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δημοσιογράφων Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου Μακεδονίας Θράκης, εξέφρασε με ανακοίνωσή του τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα, ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βομβαρδίστηκαν από συλλυπητήρια μηνύματα συνεργατών, φίλων του αλλά και πολιτών που αναγνώριζαν μέχρι τη τελευταία στιγμή τη συνεισφορά και το έργο του. 


Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα