Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δείπνο του ΥΠΕΞ με μητροπολίτες και μουφτήδες της Θράκης

Κοινοποίηση


Το μήνυμα που εκπέμπεται είναι πως η Θράκη είναι ένα παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων, αλληλοσεβασμού και ενότητας

Δείπνο στους τέσσερις Μητροπολίτες αλλά και τους τρεις Τοποτηρητές Μουφτήδες της Θράκης παρέθεσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην περιοχή. 

Πρόκειται για μία κίνηση που χαρακτηρίστηκε ως «υψηλού συμβολισμού», ενώ υπενθυμίζεται η ιδιαίτερα ξεκάθαρη θέση που διατηρεί ο Έλληνας ΥΠΕΞ ως προς το κομμάτι της μειονότητας της Θράκης. 

Μάλιστα, το κοινό δείπνο πραγματοποιήθηκε μία ημέρα πριν την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

«Παρέθεσα δείπνο κατά την έναρξη της επίσκεψής μου στην Αλεξανδρούπολη, σε πνεύμα ενότητας και αλληλοσεβασμού, στους Μητροπολίτες και τους Τοποτηρητές των Μουφτειών της Θράκης. Η Ελλάδα στέλνει πάντοτε μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων συμπολιτών μας» τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών. 

Στο δείπνο πήραν μέρος οι Μητροπολίτες Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός και οι Τοποτηρητές Μουφτήδες Ξάνθης Μπιλάλ Καρά Χαλήλ, Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ και Διδυμοτείχου Χανσά Οσμάν.

Στην αρχή του δείπνου οι Μητροπολίτες και οι Τοποτηρητές Μουφτήδες ευχήθηκαν στον κ. Δένδια «χρόνια πολλά» για την ονομαστική του εορτή πριν λίγες μέρες.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα