Στο 100% η πληρότητα στις ΜΕΘ της περιοχής – Το 86% ανεμβολίαστοι


To 100% άγγιζε καθημερινά η πληρότητα στις ΜΕΘ όλων των νοσοκομείων της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης τον Δεκέμβιο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Μάλιστα, το 86% των νοσηλευομένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ήταν ανεμβολίαστοι.

Συνολικά, τον Δεκέμβριο εισήχθησαν στις δομές της 4ης ΥΠΕ 2.005 ασθενείς με Covid, μεταξύ των οποίων 32 έγκυες και λεχωίδες (οι 31 ήταν ανεμβολίαστες) και 62 παιδιά. 

Σε ό,τι αφορά στις απλές κλίνες, 520 ασθενείς θετικοί στη νόσο COVID-19 νοσηλεύονταν καθημερινά, εκ των οποίων το 80% ήταν ανεμβολίαστοι.

Παράλληλα, 70 πολίτες με κορωνοϊό ήταν σε High Flow κάθε μέρα. 

Στο 100% η πληρότητα στις ΜΕΘ της περιοχής – Το 86% ανεμβολίαστοι

Για non Covid περιστατικά, στα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ κατεγράφησαν 20.821 εισαγωγές, αυξημένες κατά 15,4% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2018 και 21% συγκριτικά με τον Νοέμρβιο του 2021. 

Μέσα στην πανδημία και στη μεγάλη πίεση του Δεκεμβρίου, πέρασαν την είσοδο των ΤΕΠ των Νοσοκομείων περίπου 41.500 πολίτες, με έναν μεγάλο αριθμό από αυτούς να έχουν διαχειριστεί ως ύποπτα περιστατικά.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, όλες οι δομές που διατηρούν εμβολιαστικά κέντρα, αλλά κυρίως οι καταδρομικες κινητές μονάδες έδωσαν έναν μεγάλο αγώνα δρόμου και έφεραν το εμβόλιο πιο κοντά στον κάθε συνάνθρωπο που δεν μπορούσε να προσέλθει.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 12.000 εμβολιασμοί από τις κινητές μονάδες από αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου.

Περίπου 320.000 εμβολιασμοί έγιναν σε όλες τις δομές της 4ης ΥΠΕ, για τον μήνα Δεκέμβριο. 

«Παρά τα προβλήματα που έχει το Σύστημα Υγείας, άντεξε και θα αντέξει. 

Συγχαρητήρια σε όλο το υγειονομικό προσωπικό των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγειας γι' αυτήν τη μεγάλη και καθημερινή προσπάθεια», αναφέρει σχετική ανακοίνωση. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις 

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال