Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Διαλειμματική νηστεία – Γράφει η Σουζάνα Ριζγκάλα

Κοινοποίηση


Γράφει η Σουζάνα Ριζγκάλα 

Με φως και αγάπη φτιάχτηκε ο Άνθρωπος! φτιάχτηκε να περπατά να ανακαλύπτει, να τρέχει , να χαίρεται τη ζωή ,τη φύση ,την οικογένειά του ,τους φίλους του . Δεν είναι τυχαίο που ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται από ένα ισχυρό μυϊκό σύστημα όπου ο αριθμός των μυών του μυϊκού συστήματος ανέρχεται στους 600. Οι μύες προσδίδουν βάρος στο σώμα καθώς σχεδόν το 40-60% του βάρους του σώματος προέρχεται από τους μύες. Είμαστε φτιαγμένοι να κινούμαστε λοιπόν !

Άραγε κινούμαστε ; και αν ναι, είναι αρκετό ;

Όλο και πιο πολλοί άνθρωποι αναγνωρίζουν την σημασία της άσκησης στην καθημερινότητά τους ,αλλά δυστυχώς το λίγο περπάτημα ή μία ώρα άσκηση ανά τρείς μέρες την εβδομάδα δεν είναι το ιδανικό ,εάν σκεφτούμε το πόσο τρώμε και πως τις υπόλοιπες ώρες οι φυσική μας δραστηριότητα είναι σχεδόν μηδενική .

Φίλοι μου ,καταναλώνουμε καθημερινά μεγάλη ποσότητα τροφής που δεν αναλογεί  καθόλου στην ενέργεια που ξοδεύουμε, επίσης το να τρώμε συνέχεια χωρίς πρόγραμμα όπως και το τσιμπολόγημα επιδρούν αρνητικά και κουράζουν τον οργανισμό μας .

Η νηστεία είναι ένας τρόπος που βοηθά τον οργανισμό να ξεκουραστεί και να λειτουργεί καλύτερα . Η διαλειμματική νηστεία είναι ένας  τρόπος να μειώσουμε την ποσότητα της τροφής μας.

Δηλαδή, νηστεύουμε κάθε μέρα για 16 ώρες συνεχόμενα και τρώμε όλο μας το φαγητό μέσα στις υπόλοιπες 8 ώρες.

Στην διαλειμματική νηστεία ξεκινάμε το πρώτο γεύμα από τις 12:00 το μεσημέρι και το τελευταίο μέχρι τις 20:00 το βράδυ.

Χρειάζεται ένας χρόνος προσαρμογής στην αρχή ,αλλά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της θα σας δώσουν την δύναμη να συνεχίσετε . Η διαλειμματική νηστεία μπορεί να ΜΗΝ ταιριάξει σε όλους και να μην έχει θετικά αποτελέσματα που περιμένετε ,για αυτό  είναι απαραίτητος  ο ρόλος του διαιτολόγου για καθοδήγηση ανάλογα με τα θέματα υγείας του καθενός αλλά και τις αντοχές του ,σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί αρχικά να ρυθμίσουμε τον κύκλο της γλυκόζης με περισσότερα γεύματα και φυσικά η εκπαίδευση στην υγιεινή διατροφή και ύστερα να ακολουθήσει η διαλειμματική νηστεία . 

Η ζωή δεν βρίσκεται στην τροφή, αλλά στην κίνηση ,στο γέλιο ,στο χαρούμενο ρυθμό της καρδιάς , στην αυτοφροντίδα ,στο φως ,στην αισιοδοξία , στα όνειρα και στους στόχους μας  !Δεν ζούμε για να τρώμε αλλά τρώμε για να ζούμε …

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Σουζάνα Ριζγκάλα γεννήθηκε στην Ιορδανία . Από τα εφηβικά της χρόνια ζει μόνιμα στην Ελλάδα .

Είναι Διαιτολόγος -Διατροφολόγος , Απόφοιτος Πτυχιούχος του Τμήματος Διατροφής-Διαιτολογίας. Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης.

Εξειδικεύεται στις Διατροφικές Διαταραχές και στην Παχυσαρκία σε ενήλικες και παιδιά [Master Practitioner – Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ, www.keadd.gr) ] που λειτουργεί υπό την πλήρη εποπτεία και συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED, www.eating-disorders.org.uk) και τελεί υπό την αιγίδα του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (British Psychological Society – BPS).

Ως Διαιτολόγος που ανήκει στην οικογένεια του ΚΕΑΔΔ εκπαιδεύεται συνέχεια σε θέματα Υγείας και Διατροφής.

Είναι αρθρογράφος στο Διαδικτυακό παιδαγωγικό περιοδικό για παιδαγωγούς και γονείς παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας https://ekpaideutikomelani.blog/  ,στο  XanthiNea.gr και στο www.diatrofi.gr

Διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στην Ξάνθη

Περιοχή: Ξάνθη

ΤΚ:67100

Κινητό: 6987661809

Email: souzanarizgkala@gmail.com 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα