Πάνω από 1.000 Ουκρανοί πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα

Πάνω από 1.000 Ουκρανοί πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα

Σε 1.032 ανέρχονται οι Ουκρανοί πολίτες που έφτασαν ήδη στην Ελλάδα αναζητώντας καταφύγιο στην χώρα από την φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις Ελληνικές Αρχές. 

Μάλιστα, οι αρμόδιες Αρχές εκτιμούν ότι οι προσφυγικές ροές από την Ουκρανία θα είναι συνεχώς αυξανόμενες, γεγονός που επιβάλλει δράσεις για τα ζητήματα που αφορούν στην υποδοχή και την τακτοποίηση τους.

Στο πλαίσιο αυτό, σύσκεψη με θέμα τις προσφυγικές ροές από την Ουκρανία προς την χώρα μας καθώς και για θέματα ασφαλείας συγκάλεσε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Συμμετείχαν ο Υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος και η διπλωματική σύμβουλος Σοφία Σταματέλλη.

Συζητήθηκαν η εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας για τους πρόσφυγες χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα με βιομετρικά δεδομένα, το θέμα των ανήλικων προσφύγων και η καταγραφή τους, οι υποδομές φιλοξενίας καθώς και η εφαρμογή μια σειράς μέτρων ασφαλείας. Τις τελευταίες πέντε ημέρες τα σύνορα της Ελλάδας έχουν περάσει 1032 Ουκρανοί πολίτες.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό Πρέσβη στην Ελλάδα Sergii Shutenko , στον οποίο επανέλαβε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Ελλάδας στον Ουκρανικό λαό που βιώνει τη βίαιη εισβολή των Ρώσων στην χώρα του. Ο Υπουργός τόνισε ότι οι Ελληνικές αρχές θα κάνουν όλα όσα είναι απαραίτητα για την διευκόλυνση των Ουκρανών προσφύγων και θα είναι σε διαρκή συνεργασία με την Ουκρανική Πρεσβεία.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال