Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το «ευχαριστώ» του Ζελένσκι στον Βαρθολομαίο

Κοινοποίηση

Το «ευχαριστώ» του Ζελένσκι στον Βαρθολομαίο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είχε το απόγευμα της Κυριακής ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά τον Πατριάρχη για όλες τις εκδηλώσεις συμπαράστασης του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τον αγώνα των Ουκρανών για την προάσπιση της ελευθερίας της πατρίδας τους.

Από την πλευρά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης διαβεβαίωσε τον πρόεδρο Ζελένσκι για την αλληλεγγύη της Μήτρος Εκκλησίας και για τις προσευχές του για την κατάπαυση του πυρός. Τον συνεχάρη για το αγωνιστικό φρόνημα του και την έμπνευση που δίνει με τη γενναία στάση του στον λαό του.

Αργά το βράδυ της Κυριακής ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανάρτησε στην επίσημη σελίδα του στο Twitter ευχαριστήριο μήνυμα προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

«Ευχαριστώ για τη ζεστή συνομιλία Παναγιώτατε. Τα λόγια σου είναι σαν χέρια που μας κρατούν ψηλά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Οι Ουκρανοί αισθάνονται την πνευματική υποστήριξη και τη δύναμη των προσευχών σας. Ελπίζουμε για ειρήνη το συντομότερο», αναφέρει ο Ζελέσκι.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα