Περπάτημα: Κάθε πότε να αλλάζουμε τα αθλητικά παπούτσια

Περπάτημα: Κάθε πότε να αλλάζουμε τα αθλητικά παπούτσια

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να διατηρήσουμε τη φόρμα μας και ταυτόχρονα να ευνοήσουμε τη λειτουργία της καρδιάς είναι να ξεκινήσουμε να περπατάμε σε έντονο ρυθμό, ακόμα κι όταν δεν έχουμε ξεκάθαρο προορισμό. 

Ακόμα ένας λόγος που πλέον καθιστά το περπάτημα μια από τις πιο διάσημες μορφές σωματικής δραστηριότητας είναι το γεγονός ότι δε χρειάζεται να επενδύσουμε αρκετά χρήματα σε αθλητικό εξοπλισμό. Αρκούν μόνο άνετα αθλητικά παπούτσια, που όμως θα πρέπει να φροντίσουμε να αλλάζουμε συχνά, ειδικότερα εάν τα φοράμε καθημερινά.

Για ποιο λόγο να το κάνετε αυτό; Σύμφωνα με τους ειδικούς του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, τα αθλητικά παπούτσια θα πρέπει να ανανεώνονται σε κάθε 480-800 χιλιόμετρα που διανύετε. Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι, εάν περπατάμε με γοργό ρυθμό για 30 λεπτά την ημέρα και πέντε ημέρες την εβδομάδα, αυτό μεταφράζεται σε ένα νέο ζευγάρι κάθε έξι με 12 μήνες.

Επιπλέον, στα θετικά των καινούριων παπουτσιών, μπορείτε να προσθέσετε και την μεγαλύτερη ώθηση που μπορούν να δώσουν στο βηματισμό σας, με αποτέλεσμα να περπατάτε περισσότερο και με μεγαλύτερη άνεση.

Πηγή: ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال