Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Πλημμύρισε» καπάκια η Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης για καλό σκοπό

Κοινοποίηση

«Πλημμύρισε» καπάκια η Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης για καλό σκοπό


Ρεπορτάζ: Γιώργος Μαυρίδης

Με πλαστικά καπάκια «πλημμύρισε» το πρωί της Τετάρτης [25/05] η Κεντρική Πλατεία στην Ξάνθη με τους πολίτες να ανταποκρίνονται θετικά, και μαζικά, στο κάλεσμα του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία ΠΕ Ξάνθης. 

Τα μέλη του Σωματείου συγκεντρώθηκαν κάτω από το Ρολόι και υποδέχθηκαν δεκάδες κατοίκους, αλλά και μικρούς μαθητές, οι οποίοι έσπευσαν να συνεισφέρουν με πλαστικά καπάκια, τα οποία ακολούθως θα οδηγούν στην ανακύκλωση.

Πρόκειται για μία δράση που ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες, αρχικά με τη συμμετοχή Σχολικών Μονάδων της περιοχής και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, ενώ τα έσοδα από την ανακύκλωση του πλαστικού θα δοθούν για την υποστήριξη ενός ατόμου με αναπηρία.

«Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα της δράσης Ανακύκλωση και Αναπηρία η οποία έχει ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, αρχικά με τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα παιδιά μάζεψαν καπάκια και μέσω των Διευθυντών τους μας τα έχουν φέρει στον Σύλλογο ενώ σήμερα η δράση είναι ανοιχτή για όλους τους Ξανθιώτες αλλά και όσα Σχολεία συγκέντρωσαν επιπλέον καπάκια» εξηγεί η Δήμητρα Κοτσάκη, πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. 



«Πλημμύρισε» καπάκια η Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης για καλό σκοπό

«Πλημμύρισε» καπάκια η Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης για καλό σκοπό

«Αυτό το κάνουμε για να βοηθήσουμε ένα συγκεκριμένο άτομο, καθώς αυτό το ποσό που θα μαζέψουμε θα το δώσουμε στους γονείς για να βοηθηθεί για κάτι που χρειάζεται» τονίζει η ίδια, για να προσθέσει πως «βλέπω ότι και ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος, έχει φέρει αρκετά καπάκια. Λόγω του κορονοϊού αρκετοί ήταν αυτοί που σταμάτησαν να μαζεύουν καπάκια, γιατί δεν είχαν που να τα πάνε. Εμείς πλέον σκεφτόμαστε να το κάνουμε θεσμό, να μπορούν να μας παίρνουν τηλέφωνο και να τα φέρνουν στον χώρο μας. Βέβαια χρειάζεται να μας βοηθήσει και ο Δήμος, ώστε να μας παραχωρηθεί ένα μέρος για να μπορούμε να αποθηκεύουμε τα καπάκια γιατί τώρα δεν έχουμε τέτοιο χώρο». 

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα αξιέπαινη δράση, καθώς εκτός από περιβαλλοντικό χαρακτήρα, συμβάλει ουσιαστικά και στην οικονομική υποστήριξη ατόμων με αναπηρία, για την κάλυψη αναγκών τους. Οι πολίτες που επιθυμούν μπορούν να απευθυνθούν στο Σωματείο, που έχει έδρα στο Ισόγειο του Δημοτικού Αμφιθέατρου, από Δευτέρα έως και Παρασκευή στη Γραμματεία, που εξυπηρετεί από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, καθώς και στο τηλέφωνο 2541110818. Το Σωματείο αριθμεί σήμερα πάνω από 250 μέλη και μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να γραφτεί σε αυτό ή ακόμη και να ζητήσει τη συνδρομή του για θέματα γραφειοκρατικής φύσεως, μίας και τα μέλη του Σωματείου είναι πρόθυμα να εξυπηρετήσουν και να συνεισφέρουν με κάθε δυνατό τρόπο. 



«Πλημμύρισε» καπάκια η Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης για καλό σκοπό

«Πλημμύρισε» καπάκια η Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης για καλό σκοπό

Μία ευχάριστη μουσική νότα στη δράση του Σωματείου προσέφερε το 4ο Γυμνάσιο Ξάνθης, με τους μαθητές να τραγουδούν, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν σε έναν «μουσικό» περίπατο στο κέντρο της πόλης.  


Α
κολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα